Comunicat de l’Esquerra Independentista del Barcelonès en suport a Side Mocar i contra el racisme i el classisme


side

Ahir divendres la Jutgessa Elena Carasol va acordar l’ingrés en presó preventiva de Side Mocar, venedor ambulant, investigat per un delicte d’atemptat a l’autoritat i un delicte de lesions. La presó preventiva va ser instada per la Fiscalia i per l’advocat de la Guàrdia Urbana, i va ser acordada finalment per la Jutgessa al·legant estat d’alarma social i risc de fugida.

Durant els darrers mesos hem assistit a una criminalització sistemàtica del col·lectiu dels manters per part dels mitjans de comunicació i de diferents partits polítics del consistori, duent  a terme una  defensa encarnissada del capitalisme per sobre dels drets de les persones i responent, alhora,  a principis clarament racistes.

Les ràtzies repressives diàries i sistemàtiques de la Guàrdia Urbana contra els venedors ambulants,  algunes de les quals en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i acompanyades sempre d’actituds racistes i classistes, han generat un estat d’alarma. No un estat d’alarma com el que defensa la Jutgessa, sinó generat per la  vulneració flagrant i sistemàtica dels drets dels manters i de qualsevol persona que habiti la ciutat de Barcelona, davant d’una Guàrdia Urbana descontrolada, racista i feixista i d’un Govern municipal que empara i fomenta la criminalització, persecució i exclusió social d’aquestes persones, tot defensant les actuacions de la Guàrdia Urbana.

L’episodi que ha acabat amb l’empresonament de Mocar és resultat d’aquesta campanya criminalitzadora.  I, com a úniques proves del procediment, se situen la versió dels agents de la Guàrdia Urbana i un vídeo manipulat intencionadament on no es veu com comença tota la seqüència dels fets.

Les organitzacions sotasignants manifestem que l’empresonament de Mocar és inacceptable des del punt de vista jurídic, però sobretot, des del punt de vista humà. Davant d’aquests fets volem, en primer lloc, mostrar tot el nostre suport a Mocar i als seus companys de lluita, alhora que llancem un missatge clar i inequívoc al Govern de Barcelona: no deixarem de denunciar i lluitar contra les polítiques classistes i racistes que han  dut i duen a terme contra  els manters,  lluitarem des de tots els fronts contra els abusos, vexacions i provocacions de la Guàrdia Urbana.

Exigim la llibertat d’en Mocar, exigim que s’acabi la criminalització de la pobresa, exigim que s’aturin immediatament les polítiques racistes i classistes. Ser manter no és delicte com tampoc ho és defensar-se dels abusos policials. Cap agressió sense resposta.

Barcelona, Països Catalans 21 de maig 2016

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *