Posicionament de la CUP Capgirem respecte les obres a la plaça Súria


suria

Preguntats per Sants 3 ràdio el 19 de maig: creuen que el Districte s’hauria de fer càrrec de l’arranjament i millores de la plaça Súria, que actualment, tot i ser de pas públic, és propietat de diverses comunitats de veïns?

Més enllà de la discussió de si la propietat és privada o és pública, que aquest és el problema de fons, la realitat és aquesta plaça està oberta a la gent del barri, i per tant de fet és un espai públic. Fins i tot s’hi fan actes de festa major.
No estem parlant d’un d’aquells espais privats que hi ha en altres barris de Barcelona, com Pedralbes o la Bonanova, on els propietaris mantenen les seves zones ajardinades. Estem parlant d’un espai d’ús compartit, a la Bordeta, un barri popular, que té carrers estrets i molta manca d’espais. I que potser fa anys que ha estat una mica abandonat per part de l’Administració.
Aquesta demanda es remunta anys noranta, i mentrestant l’Ajuntament ha pogut dedicar molts diners a tota mena d’infraestructures, algunes de les quals al marge dels barris, però no ha pogut o volgut assumir resoldre el deteriorament d’aquest indret. I la seva degradació en realitat afecta no pas quatre veïns, sinó el barri de la Bordeta en general.
Ja fa temps que el Districte es va comprometre a buscar solucions per a la plaça Súria i també per al passatge d’Andalusia, que està en la mateixa situació. Solucionar el deteriorament de la plaça Súria és també una de les propostes recollides al web decidim.barcelona, a través del qual se suposa que es podrà resoldre tot. Al consell de barri del 4 d’abril, el regidor (aleshores encara ho era) Jaume Asens, també va dir públicament que buscarien solucions amb el veïnat…
Per tot això, no s’entendria que el Districte de Sants-Montjuïc no posés solució al manteniment d’aquests espais d’ús públic.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *