L’Assemblea Nacional de la CUP posa rumb cap a la ruptura


Ahir diumenge la formació de l’esquerra independetista va dur a terme la seva Assemblea Nacional a Esparraguera, on hi van assistir 500 militants del partit. Una xifra força menor a les darreres convocades en motiu dels debats d’investidura, on l’assistència va pujar fins a les 3000 assistents. Aquest cop però les persones convocades i amb dret a vot eren només les militants del partit, mentre que el desembre passat, qui tenia dret a vot eren totes les persones que participen en les organitzacions que formen part de la candidatura CUP-Crida Constituent. Una dotzena de militants del nucli local de Sants hi va participar.

AN CUP Esparraguera

El debat va començar amb un plat fort, una esmena a la totalitat del document polític presentat com a text base. Una esmena impulsada per una quinzena d’assemblees locals del partit, un nombre prou significatiu que ja feia evident que aquesta esmena gaudia de gran suport. En la primera votació l’esmena a la totalitat va rebre més vots favorables que en contra, però no va ser aprovada perquè la suma de les abstencions i els vots negatius era 12 vots major als vots favorables. I en una assemblea nacional cal que les esmenes tinguin la majoria absoluta dels vots a favor. L’esmena no prospera però ja deixa entreveure que la ponencia base no gaudeix del consens de la majoria de l’organització. Un fet que es demostra durant el matí amb la resta de debats en el qual es modifica substancialment el document mitjançant esmenes parcials.

Mediaticament, ja corre que la CUP s’ha deslliurat via assemblea nacional, del compromís del pacte d’estabilitat amb JuntsxSí. Unes informacions basades en l’esmena presentada per l’assemblea local de Sant Pere de Riudebitlles i defensada pel tinent d’alcalde del municipi en la qual posa de relleu que JuntsXSí no està complint amb la seva part, deixant el compriomís adquirit amb la CUP en el camp de les “accions simbòliques” per tal de garantir que la formació rupturista li investis el seu candidat. Un cop demostrat que JuntsXSí, no compleix la seva part, es segueix supeditant a les institucions de l’estat (especialment el TC), i no fa cas als blindatges que el compromís del 9N garantia als drets socials, la formació independentista es veu amb sobrada legitimitat per recordar-li a JuntsXSí que qui incompleix la seva part és la coalició liderada pels convergents, i per tant proposa la cel·lebració d’un Referèndum Unilateral de cara al gener de 2017 (com a tard), no avalar cap pressupost que impliqui retallades ni privatitzacions, o que tingui per excusa la legalitat espanyola i dels mercats financers. Impulsar 6 de les mesures del pacte del 9N en 3 mesos, i impulsar algunes mesures de caire intern de l’organització de cara a plantar cara als plantejaments assimilacionistes del projecte de la dreta catalana i esquerra espanyola contra el projecte polític de l’esquerra independentista, activant el carrer i recolzar les demandes populars.text esmena

Per tant decideix situar la desobediència que Homs i Mas es neguen a practicar, al centre de l’activitat política, i impulsar el procés constituent, popular i vinculant al mateix temps que l’aposta per la construcció nacional dels Països Catalans reforci l’estartègia política de l’independetisme per sobre de les dinàmiques autonomiques, mitjançant una Assemblea Municipalista dels Països Catalans.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *