300 solidàries amb el Banc Expropiat de Gràcia es manifesten a Sants


Ahir Gràcia vivia el seu particular #EfecteBancExpropiat, un desallotjament que va durar hores, i que va aixecar mostres de solidaritat durant tot el dia… i la nit. Bé a la nit a part de solidaritat, també s’hi va alçar un gran nombre de barricades per a defensar els manifestants de la violenta acció policial.

En una acció simètrica a la del efecte Can Vies, per al segon dia post desallotjament, molts barris i viles tenien convocades concentracions i manifestacions de rebuig. A Sants, la convocatòria s’ha fet a les 20h a la plaça de Sants. Puntualment, ja hi eren una vintena de solidàries, i una pancarta estesa a terra, i en pocs minuts, la plaça s’ha anat omplint. En un racó de la plaça treballadores de l’empresa municipal Barcelona Neta, retirava un sac de runa d’una empresa privada, qui sap per quin motiu.

La concentració, ha esdevingut mobilització i primer ha creuat la plaça fins arribar a la font de “Roser Benavent”, on s’ha fet un mural al terra on es reclamava “El banc es queda a Gràcia”. Un cop acabada la pintada, la capçalera ha retornat cap a l’asfalt i ha avançat carretera de Sants avall direcció plaça Espanya. Durant la marxa, s’hi anaven cridant consignes en defensa del banc expropiat, contra la violència policial, o fins i tot càntics que instigaven a les veïnes de Gràcia a sortir al carrer tantes vegades com fes falta, “Amb el Banc com amb Can Vies, com a mínim son 6 dies”, mentre un grup de gent anava fent pintades a entitats bancàries i multinacionals, o una pintada solidària amb els manters a la seu del districte. A l’alçada del carrer Torre Damians, la marxa a pujat fins a Consell de Cent i ha retornat fins a carrer de Sants. En aquest moment, la marxa, comptava amb 247 persones, que ha augmentat fins a passar les 300 quan, s’ha afegit un grup de manifestants del barri de Sant Antoni que venia des de plaça Espanya. Conjuntament s’ha anat fins a plaça de Sants altre cop, on s’ha llegit un comunicat de suport al Banc Expropiat i s’ha desconvocat la mobilització.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *