La nostra millor arma la solidaritat


Ahir matí el barri de Gràcia va quedar ocupat policialment per tal d’executar el desallotjament del Banc expropiat, de la travessera de Gràcia. Un espai okupat que durant anys ha plantejat alternatives reals d’autogestió i suport mutu entre les veïnes, en qüestions d’habitatge, alimentació i serveis. Una exepriencia que queda documentada en el video:

Conseqüència del desallotjament es va posar en marxa una estrategia de resistència, quan dues persones es van tancar dins la cambra forta de l’antiga seu bancaria, per a dificultar el procés. En paral·lel, al carrer es convocava una concentració de rebuig des del mateix moment. Dotzenes de veines es van concentrar a la plaça Revolució costudiats per agents dels mossos d’esquadra encxaputxats i sense el numero TIP visible, impossibilitant la identificació, facilitant la impunitat policial.

Ja a la tarda, la manifestació de rebuig, va recorre el barri fins arribar a les portes del Banc on la policia va carregar durament per evitar la reocupació, una càrrega que va causar dotzenes de ferides, per cops de porra i bales de foam.

La càrrega va comportar corredisses pel barri de Gràcia i barricades defensives en direcció al barri de la Salut.

L’acció policial desbocada va portar a fer trets de bales de foam contra les veïnes que des dels baclons protestaven pacificament,

És per això que avui a les 20h, des del barri es convoqui a la plaça de Sants, una concentració de suport al banc i contra les agressions policials.expropiat

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *