El primer any de govern a Sants-Montjuïc


Valoració d’un any de la consellera Lluïsa Pahissa, a preguntes de Sants 3 ràdio

L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.

Pregunta del 26-5-2016: quina és la valoració que fa el seu grup municipal del primer any del govern a Sants-Montjuïc?

En realitat, un any real encara no el fa. L’aparell burocràtic de l’Ajuntament pesa molt, i el nou govern de districte no es va constituir fins el 29 de juliol. I després va venir l’aturada de les vacances, de manera que fins el setembre no es va començar a treballar.

La valoració que fem del govern de Bec? Bé, aquest és un districte molt gran, amb molts fronts oberts, molta complexitat. A barris com el Poble-sec, amb la problemàtica de les terrasses de Blai i el Paral·lel, el nou consistori ha escoltat més la gent que l’anterior, i ha posat mecanismes perquè el veïnat opini. Això cal reconèixer que és innegable.

metro

L’arriba del metro a la Marina, resta pendent

En canvi, ens provoca perplexitat un dels temes “estrella”, l’arribada del Metro a la Marina, que BeC anuncia com un èxit seu. Ens ho creurem quan hi hagi arribat. De moment només sabem que quan va entrar a l’Ajuntament BeC va prioritzar el conveni amb el Mobile, que implicava, entre altres servituds, acabar el metro de la Fira abans que el que passa per la Marina. I per cert, també ens va sorprendre haver hagut de sentir que per culpa de la CUP, que no volia signar els pressupostos, la Marina no tindria metro.

No compartim la manera com BeC enfoca la defensa dels barris del turisme, al Poble-sec, i a altres zones de Sants-Montjuïc. Malgrat les bones intencions de regular els establiments turístics, el PEUAT desplaça el problema a barris on encara no hi és, com la Marina. A més, hi ha dins l’essència del PEUAT una defensa acrítica de les bondats del turisme i una justificació com a negoci.

Aquesta defensa i justificació, aquesta manca d’actitud crítica que no era d’esperar en una formació d’esquerres, l’hem vista també en l’acceptació de l’Open Camp, que aviar s’obrirà a Montjuïc. Des de BeC han explicat al veïnat que se’l van trobar fet i no el podien parar, però que no serà pas dolent i proporcionarà contractes de treball. Minsos contractes, hem d’afegir, precaris i gestionats per l’eterna ETT de lAjuntament, Barcelona Activa.

collboni

El PSC ja respira tranquil

Val a dir que la gent ja comença a estar-ne tipa, de les justificacions tipus “nosaltres ens ho hem trobat”:

Aquest i altres indicis mostren que BeC no ha pogut o volgut canviar velles maneres de funcionar. Al final resultarà que tot allò que deien de “sí que es pot” haurà quedat en el “no, que no es pot”.

Però el colofó final ha estat el pacte amb el PSC. Ja es rumorejava i ja feia temps que estava dat i beneït. No sabem encara com repercutirà a nivell de districte, però BeC, amb el PSC de soci, tindrà les mans encara més lligades per canviar polítiques. Els milers de vots que van obtenir a Barcelona i a Sants-Montjuïc els donaven carta blanca per fer això? El PSC és el canvi i la nova política?

I una altra cosa; amb el PSC és molt més difícil que BCN ingressi a l’AMI, que es canviïn els noms dels carrers borbònics i moltes coses més. Amb el PSC al govern, l’Ajuntament és més autonòmic que mai i s’allunya de l’independentisme. Tot plegat és molt trist.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *