El nom dels jardins del calaix de les vies


L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.

Calaix-Sants-201511-ret

Pregunta del 2-6-2016: què en pensen del procés d’elecció del nom dels jardins de la cobertura de les vies de Sants emprès pel Districte de Sants-Montjuïc? I quina de les tres opcions creuen que és la més adient?

El procés d’elecció no està pas malament. Val a dir que els jardins es faran sobre allò que la gent del barri anomena “calaix de les vies” o “calaix de la vergonya”, perquè com ja sabem no es va aconseguir el soterrament total de les vies quan van construir el traçat del tren d’alta velocitat, contra les demandes del barri. Potser per això, el 25% de les propostes que va recollir el Centre Social de Sants a través de l’enquestaque va fer, es van decantar pel nom de Calaix de la Vergonya.

Cal dir que, del total de 12 propostes que van presentar les entitats, la comissió formada per representants veïnals i grups polítics en va triar tres per consens: Jardins de la Rambla de Sants, Jardins de les Vies de Sants i Jardins de les dones lluitadores de Sants. Per tant, les veïnes i els veïns només podem triar una d’aquestes tres opcions.

Que quin nom és millor? Doncs el de Jardins de les dones lluitadores de Sants està bé, i tot que el lloc potser no és el més adient és una ocasió de posar al nomenclàtor de la ciutat la presència de les dones, les grans oblidades dels espais públics no només de Barcelona sinó de totes les ciutats i viles. D’altra banda, el de Jardins de les Vies de Sants fa referència a les vies i serviria de recordatori de l’origen del calaix i dels jardins, i seria un petit homenatge a la lluita veïnal. Ens hem hagut de menjar el calaix amb patates, però almenys potser encara podem tenir uns jardins amb un nom que compensi una mica la destrossa que es va fer al barri amb aquesta infraestructura que no ens feia cap falta.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *