La contaminació i la massificació desembarca a la ciutat 2


harmony-of-the-seas-2Demà diumenge arribarà a la ciutat el Harmony of the Seas, el creuer més gran del món, que esdevindrà el seu port base durant la temporada del 2016. Això ens afecta al barri, perquè contamina el nostre aire, perquè densifica els nostres carrers, perquè fa pujar els preus del que comprem.

Amb una capacitat per transportar fins a 9000 persones, aquest gegant vaixell incrementarà significativament encara més la pressió turística a la ciutat de Barcelona, afectant encara més i intensament la vida quotidiana dels veïns de ciutat vella, la Barceloneta i una part de Sants-Montjuïc.

Els danys socioambientals que comporta aquest ‘monstre’ dels mars també són gegantins. D’entrada, cadascun dels dos motors del vaixell s’empassen 52.000 litres de fuel cada hora, 2.500.000 litres al dia tots dos junts.

El descomunal consum de fuel que tenen els grans creuers es tradueix en un volum d’emissions contaminants igualment descomunal en una ciutat que ja supera sistemàticament els límits de contaminació atmosfèrica fixats per la Unió Europea (i totes les despeses de salut que això genera), i sota un context global de canvi climàtic en el que no podem contiuar permetent un creixent volum d’emissions de gassos contaminants.

El diumenge 5 de Juny, acompanya’ns per visibilitzar el nostre rebuig a l’arribada d’aquest creuer monstruós i per exigir un altre model de turisme que permeta viure a una ciutat més habitable, justa i ecològica.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “La contaminació i la massificació desembarca a la ciutat