El barri fa riuada


En dies anteriors a la mobilització, tant la gent de l’esquerra independentista com de l’ANC ja havien fet crida a mobilitzar-se el diumenge en defensa del cabal ecològic del riu Ebre i contra el nou pla hidrològic espanyol.

Diumenge, llavors només tocava confirmar-ho. Moltes santsenques, van fer cap a la mobilització, que van anar repartint-se entre els blocs dels jóvens de les terres de l’Ebre (amb seu a Can Vies), al bloc de la CUP, i a les diferents territorials de l’ANC que van portar pancarta.

La mobilització, de caire popular i amb un clima força assolellat va ser multitudinària, i va omplir el carrer Pelai força abans de l’hora de sortida.  La marxa, va anar acompanyada dels clàssics lemes de “Ni un pam de terra ni una gota d’aigua”, i “Lo riu és vida, no al transvassament”, però també amb d’altres de nous, com “Menys monuments, aigua i sediments” en clara referència al monument feixista que hi ha al mig del riu Ebre al seu pas per Tortosa.

La marxa va omplir via Laietana de la Catedral a Fontanella amb alguna de les imatges més espectaculars, de marea blava.

A l’arribar a la Catedral, un potent equip de só va fer possible escoltar els parlaments des d’arreu. Primer la música de Papet i Marieta, amb molt contingut reivindicatiu, que van deixar pas als parlaments de l’organització, la PDE agraint a les institucions les facilitats per organitzar la marxa lluny de l’Ebre, i fent evident que arreu del país l’Ebre també es defensa com a quelcom pròpi. Desprès va ser el torn d’un convidats aragonesos, els altres damnificats pels plans estatals de l’Ebre. Per a reduir cabal a la desembocadura, els cal omplir l’Aragó de pantans, i això, la gent del Pirineu no ho vol. Mostra d’aquesta lluita és la campanya per l’absolució dels 8 de Yesa, que van ser denunciats per la Guàrdia Civil per mobilitzar-se contra el pantà aragonés.

El parlament que més aplaudiments va aixecar, va ser el dels joves. Amb un discurs netament anticapitalista i de construcció nacional dels Països Catalans, reivindicant el riu com a font de vida i riquesa, aquella que farà possible que la gent jove no marxi de les terres de l’Ebre. van remarcar també la lluita contra el monument de Tortosa, com a vestigi del franquisme que encara roman, és el mateix franquisme que pretén imposar-nos un plà hidrològic contra les terres de l’Ebre.

mani04 mani05 mani03 mani02 mani01

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *