Juny amb alternatives 2


L’esquerra independentista del barri, ha plantejat durant el més de juny un seguit de xerrades encaminades a cercar alternatives a les imposicions dels estats i el sistema capitalista patriarcal. El cicle, es farà al Casal independentista de Sants, al carrer Muntadas 24 baixos i tractarà diferents temàtiques.

cartell bo

La primera cita és el dijous 16 de juny, on la Míriam Ferràndiz, regidora de la Crida per Sabadell i militant de Justa Revolta, parlarà sobre la construcció del contrapoder: els límits de les institucions burgeses. Una bona manera de debatre de fins a quin punt la lluita a les institucions son una finalitat o tant sols una eina més. Plantejar si es pot construir una alternativa real només amb la força de les institucions. En paral·lel per tant, repensar la lluita al carrer i socio econòmica en el context de poder institucional.

Divendres 17, la xerrada tindrà de rerefons les institucions del capitalisme, a nivell europeu i mundial. De fet un dels conferenciants és Kostas Skordoulus, professor de la Universitat d’Atenes i expert en el tractat TTIP i aprofitant que Endavant OSAN, el porta a les seves jornades de formació, vindrà al barri a fer la seva aportació. A la mateixa xerrada, hi intervindrà Arnau Carné, militant d’Endavant i dÍtaca, per fer aportacions en el context mundial, els tractats i institucions de gestió del capitalisme.

Dimarts 21, serà el torn de Carles Riera, històric militant independentista, fundador de “La Crida a la solidaritat”, vinculat al CIEMEN i a Som Països Catalans. Des d’aquest bagatge plantejarà la creació de l’assemblea municipalista dels Països Catalans, una eina que posi de relleu la necessitat de generar estructures d’abast nacional que plantegin un programa polític global que enllaci les lluites arreu del país amb el projecte de construcció nacional.

Finalment, el dia 30 de juny, serà el torn de Isabel Benítez i Joana Badia, dues persones vinculades a la COS i a la lluita socio econòmica en clau feminista. Des d’aquesta perspectiva vindran a xerrar de la crítica feminista a l’economia política. Posar de relleu l’eix feminista dins l’estratègia necessària per a construir una alternativa real al capitalisme patriarcal.

Totes les xerrades son a les 19:00 al Casal independentista de Sants, seu de les organitzacions Endavant, CUP, Arran i COS a nivell de barri.

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “Juny amb alternatives