5 anys post tic-tac, Can Batlló està d’aniversari


L’efemèride d’avui ens recorda que ja fa molts anys, les veïnes del la Bordeta reclamaven un espai d’usos comunitaris i equipaments per a un dels barris més oblidats del districte. L’organització popular va fer que amb mesos d’antelació, la data de l’11 de juny de 2011 quedés fixada per a moltes com el dia que Can Batlló esdevindria aquell espai promès tantes vegades.

I certament aquell 11 de juny de fa 5 anys, va arribar. L’administració quedava un cop més amb les vergonyes a la vista i la promesa incomplerta de construir uns equipaments pel barri. Les hores anteriors a la mobilització veïnal van ser intenses i finalment l’administració socialista es veia forçada a cedir les claus de Can Batlló a una organització veïnal que hagués creuat la porta amb claus o sense. Fer-ho amb les claus a la mà permetria al decadent govern municipal evitar l’escàndol doble, la promesa incomplerta en una barriada humil, i alhora donar carnassa mediàtica als mitjans de règim si una mobilització veïnal okupava un recinte municipal.

I és això el que avui celebren les veïnes de la Bordeta, que la lluita fa camí i el camí es fa lluitant. Que en aquests anys s’ha transformat una part molt important del districte, a l’entorn d’un equipament llargament reivindicat i gestionat per les mateixes veïnes. Magatzems per a entitats, biblioteca popular, sala d’actes, tallers i una immensitat encara per construir molts projectes que encara avui s’han de fer possible a pesar de les traves de l’administració.

Ja fa dies que les activitats estan en marxa i el plat fort serà avui amb múltiples activitatscanbatlló

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *