Som Casals i Ateneus… Som Països Catalans


Columna al número 204 de  La Burxa de l’esquerra independentista de Sants.

trobada

Rebuda de la trobada de Casals a Fenalitx

 

El passat cap de setmana del 13 al 15 de maig, va tenir lloc a la localitat mallorquina de Felanitx la 6a Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans, per primer cop organitzada a les Illes Balears i Pitiüses. Aquesta trobada, tracta de coordinar els aproximadament 140 espais adherits a la Xarxa, una de les eines estratègiques del moviment de l’Esquerra Independentista per la vertebració i construcció nacional, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

 

Durant tot el cap de setmana, més d’un centenar de persones, vingudes de tots els indrets del país, van participar de les reunions i xerrades, que van culminar en un gran concert organitzat per l’amfitrió d’aquest any, l’Ateneu de Felanitx.

 

Com moltes d’aquestes eines, la Xarxa està en constant creixement, i és per això que els debats polítics i organitzatius centren aquestes trobades. En aquesta ocasió, vam tenir l’oportunitat de debatre sobre diferents eixos: L’economia social i solidària, el seu paper transformador i la necessitat de passar del contrapoder a l’alternativa; la lluita feminista i les consignes per l’elaboració d’un protocol contra les violències masclistes adaptades a cada espai i territori; la gestió comunitària i com treballem les nostres relacions amb la realitat més propera; la lluita municipalista i com afecta la entrada de l’esquerra independentista a les institucions als moviments de ruptura; i també sobre el mite dels ritmes i com ajudem a la vertebració dels Països Catalans des dels nostres espais.

 

Són espais com aquesta Trobada o la futura construcció de l’Assemblea Municipalista dels Països Catalans, les eines que tenim com a moviment per fer avanços reals i coordinats, fora de l’autonomisme i la negació sistèmica de la nació sencera, en la unió de totes les lluites desenvolupades arreu del nostre territori.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *