Eleccions al Districte


La jornada d’ahir va ser la típica jornada històrica, una d’aquelles jornades històriques com les que darrerament en tenim 3 o 4 cada mes. Podia ser històrica per la manca de rigor en el sondeig estadístic que ha costat a TVE més de 400.000 euros per a tenir una informació que al cap de 2 hores podem saber del cert, sense gastar un sol euro. Però això no és res comparat amb els 130 milions d’euros que es calcula que te el cost de la campanya electoral. La segona en pocs mesos per a quedar igual.

Podria haver estat històric si realment, hi hagués hagut algun canvi substancial en allò que s’hi escollia, un govern per a l’estat. El cert però que l’èpica del dia l’haurem de buscar en les micro dades i les tendències més que no pas en el resultat en si mateix.

Al districte, les eleccions d’ahir, no han suposat cap canvi destacable pel que fa a l’ordre de preferència dels electors. L’abstenció segueix sent l’opció que te més seguiment. De les més de 125.000 persones cridades a votar al districte, 43.911 es van abstenir i només 82.493 van anar a votar. Les xifres parlen per si soles, una tendència al desencant dels votants de En Comú Podem, però que segueix gaudint d’una amplia majoria. La baixada dels Comuns sembla ser un motiu pel qual el PSC recupera part del vot perdut, efecte similar a la pujada d’ERC i baixada de CDC, pujada del PP i baixada de C’s. Segur que hi ha més moviments de fons, la manca de solucions a conflictes socials que els Comuns no han sabut solucionar a la ciutat (Vaga metro, turisme, model de ciutat, …), la pujada de la confiança del tradiconal votant socialista quan Colau els ha obert les portes de l’Ajuntament, la manca de cintura de CDC que imposa manu militari uns pressupostos neoliberals sense negociar amb els seus teorics socis d’estabilitat parlamentaria, o la incapacitat de C´s per aturar el vot dels comuns, ha fet que el PP recuperes part del vot prestat a l’anomenat partit de l’IBEX.

Queda clar que al barri, ens tocarà seguir lluitant, doncs al govern de l’estat hi tenim la quarta força en suport popular, i al govern autonòmic supeditat a la voluntat de la cinquena força en suport popular. Nota haurà de prendre el govern municipal, si no vol quedar també engolit per la dinàmica institucional. Unes eleccions on han perdut part del seu vot, i unes eleccions on ningú es presentava a la seva esquerra de manera desacomplexada.

 

districte eleccions 24J2016

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *