Itinerari ciclista al carrer de Sants


L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del disbicitricte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.

Pregunta del 30-6-2016: cal un itinerari ciclista a la calçada del carrer de Sants per alliberar les voreres de bicicletes i reduir el nombre de desplaçaments amb vehicle privat?

Les voreres les hauríem d’alliberar potser també de l’excés de terrasses i vetlladors, perquè hi ha moments en què la gent del barri gairebé no hi pot passejar. Precisament ahir va treure aquest tema l’Associació de Veïns d’Hostafrancs al consell de barri.

Dit això, cal que les bicis puguin desplaçar-se sense cap perill  per la calçada,, en un carril per on no puguin circular els vehicles motoritzats.

Fa molts molts anys que el carrer de Sants i a la Creu Coberta pateix un alt volum de trànsit, amb molta presència d’autobusos però també de vehicles privats. Les coses poden canviar i ja ha arribat l’hora que el trànsit es vagi reduint progressivament.

La implantació d’un espai per a bicis a la calçada comportaria una reducció del trànsit, i per tant tindríem una carretera amb menys soroll i un aire menys contaminat. Això va a favor de la salut de les persones, i per tant en principi tothom hi hauria d’estar d’acord.

Només afegir que a l’hora de decidir com es fa, caldrà escoltar les opinions del veïnat i les entitats, tenint en compte que el carril bici haurà d’enllaçar amb la plaça Espanya, on encara no s’ha acabat de definir com serà la reforma, i també l’especial dificultat de punts com la plaça de Sants, on actualment ja hi ha un cert desgavell.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *