Fem història de la Festa Major Alternativa de Sants 14


Fa setmanes va caure a les nostres mans un treball de recerca sobre la històrica de la festa major alternativa de Sants, produït mitjançant l’Observatori de la Vida Quotidiana i finançat per l’Institut Català d’Antropologia en el periode 2008-2010, i vam demanar als autors, la possibilitat de publicar-lo mitjançant unes capsules similars a les que fem servir per a les efemèrides.

El treball, que te una trentena de pàgines i una cinquantena de cites bibliogràfiques que donen consistència a les cites i afirmacions ha estat reduit a 75 frases o paràgrafs. Un treball que comença l’any 1977 amb les primera Festa Major organitzada al carrer Finlandia entre veïnes d’aquest carrer, l’ateneu llibertari i veïnes del carrer Burgos, Sagunt i Jocs Florals. Una primera experiència que ja va comptar amb artistes locals com la Companyia Electrica Dahrma o el cantautor llibertari Ramón Muns i el teatre de “La gavina negra”.

El treball te com a final l’arribada de la Festa Major Alternativa al Parc de l’Espanya Industrial, una reivindicació de l’organització de la Festa, que durantr anys va arribar a ser motiu de confrontació amb l’administració. El nomadisme que va patir la Festa, entre places, solars, aparcaments va tenir el seu punt màxim de confrontació quan l’Assemblea de Barri de Sants va organitzar la ManiFestaAcció l’any 2008, que va acabar tallant la via principal del barri durant hores, i fent un concert des d’un camió. L’any 2009 les obres del parc impossibilitarien fer-hi la festa major i un any més els aparcaments de la Renfe van ser territori de la Festa Major. Ja el 2010, la festa va arribar al parc d’on no s’ha mogut fins a dia d’avui.manifestacció

 

Us piularem dues vegades la història de la Festa Major Alternativa de Sants sota l’etiqueta #HaFMAS, ho farem de dilluns a diumenge durant la setmana del 15 al 21 i altre cop del 22 al 28. Si ens voleu ajudar a omplir de vivències, imatges, cartelleria, anectdotes, gots de festa, records de les activitats, concerts, curses, etc… feu servir les xarxes socials amb #HaFMAS o amb còpia a @santsviu.

càpsula promo02

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.