Comença la Festa Major, a ritme de correbars 2


El cartell prometia i no ha decepcionat, la percussió de Descentrats i la seva vintena d’instruments ha amenitzat el recorregut d’un correbars que ja compte amb tres edicions al nostre barri en el dia del pregó d’inici de festa major.

Enguany el recorregut, amb sortida al casal independentista, on una pancarta ens avisava que la millor manera de viure la festa major és al carrer.

casal02

casal01

El correbars ha passat per plaça Osca i el Kop de mà, per retornar fins al parc de l’Esopanya Industrial on s’hi feia el pregó institucional, moment en el qual la CUP de Sants ha fet desplegament de pancartes reivindicatives.

correbars kopdemà01

D’una banda fent evident que per a la formació independetista, nomès hi ha la via de la desobediència per a avançar cap a la independència, una via que “farem #sensepor” tal i com deia la pancarta. En una segona pancarta, la CUP es solidaritzava amb els manters en lluita als nostres carrers, i posant de relleu les polítiques racistes de la policía municipal tal i com avui apuntava la cap de llista de la formació a l’Ajuntament en una entrevista a El Pais, on posa de relleu les mancances de l’actual govern de Barcelona en materia de turisme i gestió de conflictes socials.

correbars parc01
pregó01

pregó02

pregó03El pregó seguit per mig miler de veïnes ha quedat enrrera quan la percussió ha arrencat de nou, a un centenar de metres de l’acte oficial per reprendre la marxa i enfilar el carrer Vallespir de Baix, on la comissió de festes ha saludat la iniciativa del casal des de la megafonia del carrer i ha celebrat els 25 anys del casal coincidint amb el 5é aniversari de la comissió de festes del carrer.

correbars vallespir02

correbars vallespir01El següent punt d’abastiment ha estat el carrer Papin, trajecte que s’ha fet pel carrer Sant Antoni evitant passar per Valladolid on la comissió de festes hi tenia actes en funcionament. Papin ha quedat enrrera i s’ha fet cap a Can Vies i a Rosend Arús per tornar cap al Casal, on els PD´s Alta i Khrett han acabat d’animar la festa fins a tancar la festa.

correbars rosend01

Per avui al matí, el casal ja te preparat un vermut popular i matinal de murals, tot fent gana per la Fideuà del dinar i l’acte posterior de record a Marc Gil, jove del barri que enguany ha fet 10 anys que va morir en un accident mentre feia la pujada al Carlit. Demà serà per tant un dia de record i segurament més calmat que el d’avui. Caldrà descansar per la setmana que comença.

marc

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “Comença la Festa Major, a ritme de correbars