Dia de guarnit i retrobaments a la Festa Major del Casal


La festa del correbars havia acabat entrada la matinada i això era notori dins el Casal Independentista de bon matí, però això tant li feia perquè l’activitat matinal era al carrer. La terrasseta improvisada davant de Casal era el lloc des d’on fer el vermut mentre els més matiners, pintaven els murals decoratius des de les 10 del matí.

Les fulloles de fusta de dos metres per un metre omplen la reixa del parc, i “les artistes” fan els murals a la mida del seu art, la majoria a brotxa i pinzell, omplen els dibuixos prèviament marcats a llapis, que en facilita la feina, mentre que els més professionals es llencen a la piscina amb esprais i amb la convicció que els gargots inicials esdevindran obra d’art. No va fallar, el mural més lluit era amb escreix el de l’artista local Miquel Esteban, mentre que la resta de murals amb mono color de fons, s’omplien amb una imatge definida i una frase. Bon nivell en general de continguts, però artísticament parlant, hi havia clar guanyador d’un acte decoratiu sense ànim de concurs ni premi.

mural03

mural04

mural09

mural10

mural08

mural07

mural06

mural05

mural11

En tot cas el premi va consistir en passar un matí al carrer amb la música de fons, el vermut i fer temps mentre la gent del Casal preparava la fideuà del dinar, de peix o de verdures. Un dinar que es va fer al carrer, i on van poder participar-hi una cinquantena de veïnes. Uns fideus que anirien acompanyats d’alguns dels all i oli que van participar del concurs d’aquesta salsa que va comptar amb mitja dotzena de participants.

allioli15

allioli16

allioli02

fideus01

dinar18

 

La tarda va ser un moment de retrobament i record. Ahir va ser el dia triat pel Casal per fer l’acte de recordatòri dels 10 anys de la mort en accident de muntanya del Marc Gil i Mercadé, un jove del barri, soci del Casal, i que havia participat tant de l’assemblea de joves del barri com d’Endavant.

acte12

acte13

acte14

Un acte breu i emotiu que va fer retrobar familia i amigues del Marc al Casal, on les seves companyes Idoia, Martí i Quico van fer lectura d’alguns textos escrits per a l’ocasió o fets anys abans per la mateixa efemèride. Un vídeo amb el so de la muixeranga i imatges de la seva vitalitat van cloure l’acte dins la sala del Casal. Ja al bar del Casal, el cava va omplir els gots i es va brindar pel Marc. L’acte però no acabava entre quatre parets. En Marc, no era persona d’estar-se quieta, sinó activista i per això la darrera foto de família es va fer al carrer, allà on el Casal durant molts anys hi va tenir un gran mural amb l’estelada, al final del carrer Premià. El fons de la fotografia va ser una nova pintada. “Ho farem per tu Marc. Independència, Socialisme, Feminisme, Països Catalans” i una imatge de la cara del Marc van omplir la paret. Deixant pel record una imatge de la familia política i social que en tenia i que 10 anys desprès s’ha retrobat per a recordar-lo.

 

 

pintada18

pintada17

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *