Final de festa, i fins l’any 2017 1


Els darrers dies no us hem actualitzant tant el portal i bàsicament per dos motius, perquè tenim comprovat que no us el mireu quan esteu de festa i perquè quan estem de festa no tenim temps per a escriure. Dues raons de pes. Així que farem una darrera entrada de resum dels darrers dies de Festa Major.

Ens quedava pendent valorar un munt d’activitats, la visita de la companyia Egarenca de pallassos Filigranes, que el Casal Independentista va traslladar al parc de l’Espanya Industrial degut a la negativa del Districte a a permetre tallar el carrer per a fer-hi les activitats programades. Una tarda on la canalla va gaudir dels malabars del Makutu i el Trinxeta, amb el monocicle, les masses un barret o dalt d’una bola gegant.

IMG-20160825-WA0008

20160825_182531

No van ser les úniques activitats per a la mainada, ja que l’assemblea groga tenia preparades moltes altres activitats, com la matinal de jocs d’aigua i macarronada de divendres, o l’actuació musical de dissabte tarda.

IMG-20160826-WA0004

Dijous tarda també hi va haver el tradicional Crema-Pica-Puja amb les colles de cultura popular fent cercavila pel barri, enllaçant tabalades, cops de bastó i castells.

20160825_201005

Dissabte el plat fort, i més gastronòmicament parlant va ser el concurs de paelles i arrossos de la Festa Major Alternativa, un any més superant-se en nombre de participants i entrant a concurs 38 equips. El jurat, format enguany per 5 persones, van haver de tastar 37 de les 38 arrossades, deixant-ne una fora de concurs per anar fora de temps. El jurat però, la va tenir en compte alhora de repartir un dels 18 premis del concurs, obtenint el premi paella horribilis, d’altres categories premiaven el millor i pitjor de cada categoria, la més cubada i la de millor punt d’arròs, la més gustosa i la cullera de fusta, o el premi imant de nevera a la paella amb millor presentació, doble empat als millors arrossos vegans, 2 premis especials del jurat al millor acompanyament musical de la paella, per portar banda sonora durant el tast del jurat, i finalment el top 5 dels millors arrossos. Un jurat que tot i repartir premis a tort i adret va rebre la crítica ferotge i l’acusació de “tongo” fins i tot per part dels equips que finalment acabarien rebent premis. La dura tasca de menjar-se 37 arrossos i no morir en l’intent, hauria de ser considerat esport de risc, tant gastronòmic com per la reacció dels equips que no saben encaixar la decisió ponderada dels seus cinc membres.

L’equip “El Ressort” va rebre doble premi, a la paella amb millor gust, i el premi de millor paella del concurs, mentre que l’equip de “La Col”, habitual del podi de la Festa Major, va incloure dos arrossos, en segona i tercera posició, “En Clau de Paella” i “No és arròs amb coses”, tancava el top 5.

Amb la digestió a mig fer, entraven en competició les pasteres. Una edició amb menys embarcacions, però amb molta gent dins l’aigua. La pastera del Casal Independentista es va imposar en una dura batalla naval, on no van tenir rival.

Cau la nit i els punxa discs residents de Rebelmadiaq  van fer seu el parc, fins a l’hora de tancar i començar la recollida.

Diumenge és dia de dormir poc, i dinar menys… però és dia de carrer Jocs Florals i carretons. Una edició que ha comptat amb els habituals carretons infantils, i on hem pogut veure veterans de la baixada com el drac mala herba de la Burxa, amb la família Costa fent la posta a punt de darrera hora al box. Enguany, carretons, taules de surf amb rodes, auto-construccions, i els clàssics contenidors que amablement cedeix l’Ajuntament pel final de festa major, han desfilat sobre l’asfalt de la corba de Can Vies, degudament atapeïda de pneumàtics que en alguns cops servien per amortir el cop i d’altres per a provocar-lo, dependent de l’entrega d’un públic que regava el terra amb aigua i la gargamella de cervesa a ritme de les clàssiques cançons que tothom canta en cada edició de la cursa, la versió de la cançó de la pel·lícula de Rocky, segueix essent el tema més cantat des de la corba d’animació.

carretons01

Durant la festa major, les converses de barra, i a peu de carrers ha posat en evidència que al model de Festa Major Alternatiu, li cal un nou enfoc. En part perquè quan va néixer la Festa Major Alternativa no hi havia presència d’aquest espai polític al carrers i avui son 4 o 5 els carrers de la federació o no que programen activitats molt similars, i si l’Ajuntament no hi posa més impediments la propera Festa Major segurament el carrer Muntades de la mà del Casal Independentista sumarà un nou carrer a aquest nou mapa alternatiu de la festa major. Caldrà saber ubicar bé les activitats del parc per quedar desplaçats d’un centre neuràlgic pel qual tant es va lluitar i que tant ha ajudat a construir sentiment i cohesió de barri i veïnal. En 358 dies sortirem de dubtes, quan comenci la Festa Major 2017.
20160826_135733

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un comentari a “Final de festa, i fins l’any 2017