Violent desnonament al barri [actualització a 22:00] 1


A l’agenda del dia de la web de la Pah de Barcelona, ja alertava que avui matí hi havia un desnonament al carrer Arizala, estava en joc l’habitatge de HIba i els seus fills, i durant tot el matí l’etiqueta #SolucionParaHiba ha estat tendència a la xarxa per tal de denunciar la manca de solucions per part de les administracions pel seu cas.

concentracio01

Una dotzena d’activistes de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca feien guàrdia a les portes de l’habitatge familiar, quan un primer dispositiu policial hi ha fet cap, amb la intenció de procedir a l’execució de la sentència de desnonament. En breu la mateixa PAH ha fet crida a la solidaritat, donada la disposició policial a executar la sentència malgrat l’oposició i resistència de les activistes. policia01

policia02

concentracio02

Mossos antiavalots han procedir a acordonar la zona i han desallotjat violentament les activistes i han procedit a fer fora de casa seva a la Hiba i les seves criatures. Deixant-les amb les maletes al carrer. I la identificació policial de les activistes resistents.

maletes01

Un cop formalitzat el desnonament l’administració ha ofert una pensió per a la família, i a hores d’ara son a les oficines de serveis socials del carrer Numancia negociant un habitatge digne per a la família.

serveis-socials

A les 22:00, actualitzem la informació que hem pogut saber sobre el cas. A la pàgina web de la PAH, han emes un comunicat on posen de relleu la manca d’habitatge protegit per a families en risc social. Motiu pel qual no hi havia un sostre disponible per a Hiba i les seves tres criatures fins d’aquí a dos mesos. En el mateix comunicat però posen de relleu l’avarícia dels grans tenidors d’immobles, ja que es dona el cas que la propietat vertical de l’edifici on vivia Hiba i els nens, és d’una única propietat i amb 10 habitatges sense ocupants. Segons informa La Directa, la família Miralpeix, amb vinculacions amb múltiples societats mercantils en son els propietaris.

Finalment el comunicat, posa de relleu la importància de la mobilització popular. Avui, desprès del desnonament un grup d’acompanyament ha fet presència a serveis socials, on han aconseguit escurçar de dos mesos a 15 dies el reallotjament de la família en un pis de protecció.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un comentari a “Violent desnonament al barri [actualització a 22:00]