A Sants, solidaritat amb les feministes de Palma 2


El febrer de 2012, l’esquerra “progre” i els mitjans de masses es feien ressó del fet que unes noies entressin a una església russa per reivindicar el dret al propi cos i fossin empresonades per Putin. És el cas conegut com a Pussy Riot.

Però clar, això passava a molts quilometres de casa i qui empresonava era Putin. Un any i escaig més tard, el febrer de 2014, un grup de noies de Palma entrava a l’església de Sant Miquel per reivindicar el dret a l’avortament, lliure i gratuït, quelcom elemental dins el discurs feminista de l’esquerra europea. Aquest cop, però el seu cas no va rebre ni el suport del qui van posar el crit al cel per les noies russes de la caputxa de llana i els mitjans de masses van mirar cap a l’altre banda, la llei Gallardón anti avortista, no era d’interès per a ells.

femispalmasants02

A l’illa però, ha estat un tema rellevant i on la solidaritat no s’ha aturat malgrat la repressió, les 100 persones identificades en mobilitzacions o les 8 multes de més de 300 euros que els han imposat per manifestar-se solidàriament.

Ja el desembre de 2014, una de les feministes va ser condemnada a 100 hores de treballs a la comunitat, i ara, entre el 29 i 30 de setembre seran jutjades les altres 6 feministes amb peticions de 4 anys de presó per a cadascuna d’elles.

És per aquest motiu que les darreres setmanes, sobretot des de l’agost a la majoria de festes majors de pobles i barris s’han fet campanyes de suport a les encausades, i una campanya de fotografies on mostrar la solidaritat amb elles. A Sants, des del Casal Independentista i Endavant s’ha impulsat aquesta dinàmica en la que hi ha participat un grapat de veïnes. Si voleu contribuir a mostrar la vostra solidaritat podeu descarregar la imatge de la seva plana web, fer-vos la fotografia i enviar-la a la campanya i a les xarxes socials.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “A Sants, solidaritat amb les feministes de Palma