Les queixes del veïnat per la proximitat als nous jardins


L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.

calaix

Pregunta del 15-9-2016: com creuen que caldria resoldre la problemàtica existent davant les queixes de manca intimitat per part de veïns que viuen a tocar del passeig?

Bé, començar per dir que sorprèn que, d’una manera o una altra, no s’hagi previst des del Districte fer alguna cosa, almenys en aquest punt concret, per evitar les molèsties que han de suportar aquestes persones.

Qualsevol persona que es passegi pels jardins pot comprovar que no és acceptable com han quedat aquests habitatges. De manera que cal esperar que es trobi ràpidament una solució, tipus mampares o el que sigui.

Només recordar per què hem arribar fins aquí i dir que, tot i que ara podem gaudir d’aquests jardins, estarien millor a peu pla, sobre les vies soterrades, i no haguessin resultat perjudicades les persones que viuen a tocar del calaix. Perquè es miri com es miri, el calaix continua essent un calaix. I la divisió que del barri per les vies del ferrocarril quan es va construir, no ha desaparegut, sinó que encara s’ha fet més gran.

Finalment, una petita reflexió: en l’època franquista, amb la pressió al carrer, amb milers de signatures recollides, assemblees i molta unió veïnal es va aconseguir salvar la plaça de Sants, on els plans urbanístics de l’època pretenien posar un pas elevat. Les persones que ja tenim una certa edat recordem aquella campanya “Salvem Sants dia a dia, ni pas elevat ni museu del tramvia”.

En canvi, contrasta veure com els governs municipals democràtics han permès aquest nyap, i sobretot que el veïnat no haguem pogut aturar-ho. Potser que comencem a pensar que hem de recuperar aquell esperit de reivindicació que va fer possible que avui puguem tenir uns barris dignes.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *