“La Burxa” atura la rotativa


206 números i més de 10 anys desprès del primer número editat el març de 1998, La Burxa, publicació veïnal i popular dels nostres barris, diu adéu en el seu format habitual.

Si bé, les crides a la participació i a la enèssima refundació han estat constants al llarg dels anys, i la publicació ha mutat en formats i esperit al llarg dels anys, aquest estiu, amb la festa major heu pogut gaudir del darrer número d’aquesta època.

burxa02

No obstant, La Burxa ni tanca, ni deixarà de fer comunicació popular, simplement es pren unes merescudes vacances, que permetin endegar al si del moviment popular del barri un debat a l’entorn de com gestionar aquest mitjà, i quina viabilitat te en el format actual. Sembla que, la nova etapa passaria per un format digital on l’actualitat fos tractada al moment i no com fins ara en format paper un cop al mes. En l’era de les xarxes socials, les coses o s’expliquen al moment, o les explicarà algú altre per tu. I per tant, la Burxa havia perdut la frescor en quan a actualitat, i obligava a tenir molt avançat el calendari d’activitats per a poder publicar els actes del mes següent. A més cal tenir en compte que el paper és un format que ofereix uns límits en quan a espai i per tant dificulta vertebrar debats, que mitjançant un format digital passaria a ser infinit.

Però tot això son, impresions que hem anat recollint. I la Burxa com sempre, seguirà essent allò que la gent que en formi part vulgui construir. És per això que han plantejat una assemblea pel dia 27 de setembre a les 21:00 a Can Vies amb un breu text introductori  on fan crida a persones i col·lectius a afrontar aquesta nova etapa de la comunicació popular al barri.

“Creiem que és moment de fer una aturada per redissenyar el contingut i organització d’aquest mitjà, i per això no publicarem cap altra Burxa fins febrer de 2017. Els mesos d’octubre i novembre els destinarem a la feina interna de redisseny de la Burxa i consolidació d’un nou equip, i durant desembre i gener treballarem en la primera Burxa d’aquesta nova etapa. Per això fem una crida a la participació, ja veureu que a la Burxa hi ha moltes tasques diverses per fer, no només escriure, i qualsevol persona hi pot tenir cabuda fent una feina que ens permeti seguir amb la publicació. De cara a l’assemblea aniria bé que penséssiu en la implicació que voldríeu tenir i possibles propostes de millora.
Pel que fa als col·lectius, també seria interessant que ens féssiu arribar una reflexió sobre la col·laboració que voleu tenir amb la Burxa.”

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *