9 d’octubre, baixem al País Valencià?


La diada del 9 d’octubre és segurament una de les més desconegudes per a la majoria de Principatins, una data que no és festiu a la riba nord del Sènia però,que segueix reivindicant cada any l’entrada de les tropes de Jaume I a la ciutat de València l’any 1238 i formalment establerta com a diada el 1977 per les Corts Valencianes.

Una data que enguany, serà festiu al caure en diumenge. I per tant, possibilita una major mobilització popular cap als carrers de València amb gent vinguda d’arreu dels Països Catalans. Motiu pel qual algunes veïnes del barri ja s’estan organitzant per baixar-hi.

Enguany l’esquerra independentista sortirà al carrer amb el lema, “País Valencià, un poble, una lluita, un futur. Països Catalans. I ho farà en manifestació des de la plaça Sant Agustí a les 18:00.

Des del nucli local d’Endavant (OSAN) ens fan arribar el manifest de l’esquerra independentista en motiu de la diada, i que va signat per l’organització Endavant, la juvenil Arran, el sindicat COS i la recent creada Gatzara, organització estudiantil, sorgida al País Valencià de la sortida del gruix de la militància del SEPC.

9-doctubre-2-copy

En el manifest posa de relleu la manca d’alternatives dins la política institucional de la mà dels nous gestors de les administracions post Rita Barberà i Camps. “El problema no és de conjuntura, sinó estructural, com a la resta dels Països Catalans”, afirma el text. Els incendis, no blindar el territori de l’especulació, no revertir les privatitzacions, la gestió de les engrunes del sistema (FLA), les continues agressions masclistes, manca de d’un circuit de mitjans públics en català, o l’exigència del català a l’administració, segueixen essent la tònica habitual i per tant l’aposta per “un projecte per a construir el socialisme i el feminisme als Països Catalans, com a única via per enderrocar l’explotació i l’opressió, tant nacional com de classe i de gènere” esdevé l’única solució pels convocants de la mobilització independentista.

 

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *