Diada històrica pels Borinots 3


[actualització amb vídeos de l’actuació]

I sembla un tòpic, però és que a cada nova cita els de la camisa grisa se superen i la fan més grossa. La plaça era plena, las matines han fet llevar el personal a temps i tothom ja era a lloc a les 12, del pont de Cotxeres hi penjaven pancartes reivindicatives i als arbres, cartells de la trobada de casals de dissabte 22, la terrassa del bar plena i una tarima al carrer Olzinelles per a càmeres de l’organització. Res podia fallar. La d’avui ha estat la millor actuació d’una colla de la ciutat de la història. Desprès d’entrar a plaça amb un pilar de 4 caminat, han vingut les tres estructures de castells de nou folrades, la torre (amb folre i manilles), el tres i quatre, amb el colofó final del pilar de 8 amb folre i manilles que ara si, han aconseguit descarregar per primera vegada, durant la pujada del castell el silenci a plaça feia evident que descarregar aquest gama extra suposava la millor actuació de la història de la colla. Cloure l’actuació amb 9 pilars de 4 ens fa pensar que hi ha planter en potència a la reserva i que aquesta colla creix dia a dia amb la gent del barri.

 

diada-2016

Les colles convidades però, han estat a l’alçada i la plaça Bonet i Muixí ha viscut grans moments, quan els Minyons patien per descarregar el seu pilar de 8 amb folre i manilles, i descarregant el 2, 4 i el 5 de 9. Per la seva banda els Caprgrossos, han plantat el 3 de 8, el 4 i 5 de 9 amb folre i el pilar de 6.

Val a dir que ha estat una jornada neta, i sense llenya, en part perquè a la tercera ronda totes les colles han fet castell en segon intent, assegurant una bona soca i evitant ensurts. Això si, més d’una camisa ha petat per les costures i algun casteller ha marxat a casa amb un forat a l’espatlla o l’esquena.

Com ja és habitual la diada a plaça ha acabat amb la música de gralles i tabals, mainada fent voleiar mocadors mentre els més grans els portaven enfilats sobre les espatlles. Una traca valenciana, ha buidat la plaça i ha fet pujar tothom cap a les escales de l’esglèsia des d’on la colla corejava un “no n’hi a prou volem el 5 de 9”, i els ja habituals “ole le, o la la , ser casteller de Sants és el millor que hi ha!”.

20161016_151710

Tenim una colla de traca i mocadors!

20161016_151816

Foto de família feta, una família cada cop més nombrosa… que fa pensar en la necessitat d’ampliar l’escalinata de la plaça pensant en futures actuacions, si volem castells de 10 al barri, no hi cabrem en aquella escala, senyores de l’ajuntament aneu pensant en grada supletòria.

Amb l’eufòria d’una diada històrica, totes cap a Cotxeres, a ompli el pap, que son quarts de quatre i la fam remou algunes panxes. Ja amb la sobretaula, serà moment de les habituals actuacions i entreteniments de sobre taula que la canalla i no tant canalla prepara per a aquest dia tant assenyalat del calendari borinot.

20161016_151155

video sencer de l’actuació via Sants.tv

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 comentaris a “Diada històrica pels Borinots