Informe sobre l’estat dels preus de l’habitatge als barris de Sants [octubre 2016] 2


El nucli local de l’organització Endavant (OSAN) ha fet públic aquest matí un informe propi sobre l’estat de l’habitatge als barris de Sants (Sants, Hostafrancs, Badal i Bordeta), i que esdevé la segona onada del mateix estudi. Ja al juliol una primera onada posava de relleu els preus abusius d’accés a un habitatge digne als nostres barris.

En aquesta onada (octubre 2016), on es calculen mitjanes del preu de compra, lloguer i habitació (pis compartit) a cada barri, es constata un augment significatiu dels preus de cada opció, i fins i tot allà on baixa, ho fa en percentatges molt baixos. Un dels casos més alarmants és el preu del lloguer a Hostafrancs on segons l’estudi puja fins a un 15,2%. Una variable, el lloguer que puja a tots els barris excepte a la Bordeta on baixa poc més d’un 6%.01

Pel que fa al preu de compra, a Badal baixa menys del 5%, mentre que la pujada als altres barris és considerable. Bordeta augment del 4.5%, Sants 9,4% i Hostafrancs 17,4%.

 

El preu de les habitacions en pisos compartits, també segueix a l’alça segons el citat informe. Si bé a Badal baixa menys de l’1% a la resta de barris puja 2,3% a Hostafrancs, 8,6% a Sants i prop del 12% a la Bordeta.

 

Posar de relleu que les baixades a Badal, no impliquen que sigui més barat que la resta de barris, doncs malgrat la caiguda d’alguns valors en percentatge, en xifres absolutes segueix sent el barri més car on llogar i el segon més car on comprar-hi un habitatge.

A la part final de l’informe l’organització independentista exposa el creixent turisme i model de creixement, l’anomenada Marca Barcelona, com a possible origen de la pujada de preus. És també en aquesta part de l’informe on es comprometen a seguir elaborant periodicament aquest estudi per a poder seguir avaluant el mercat immobiliària als nostres barris i plantejar alternatives.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “Informe sobre l’estat dels preus de l’habitatge als barris de Sants [octubre 2016]