Per Tot Sants, Sants a per totes 1


I és que si fa una setmana parlavem de diada històrica i no faltaven a la veritat, la d’avui la supera. Els borinots, han anat a Vilafranca amb una idea al cap, el 5 de 9 amb folre. Una construcció que mai havien portat a plaça però que han treballat de valent els darrers assajos. Sense anar més lluny, aquesta setmana passada un assaig de 5 de 8 net, ja donava pistes que dur-lo a plaça era qüestió de mantenir la bona forma i la mentalitat que a cada assaig fa que any rere any la colla se superi. Allò del treball de formiga i força d’elefant que fan servir com a lema.

assaig-octubre-2016

La d’avui havia de ser un calc de l’actuació de la diada local, canviant el 4 pel 5 de 9 amb folre. Finalment, el pilar de 6 també ha estat substitut pel pilar de 8 amb folre i manilles que la plaça Bonet i Moixí va veure descarregar.

Els verds, la colla local, comença la diada de Tot Sants amb molta força descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles per sisena vegada aquesta temporada. Una fita que fa que a dia d’avui s’hagin descarregat més 3 de 10 aquesta temporada, que en la resta d’història del món casteller. Estem vivint sens dubte el millor  nivell tècnic i de forma de les colles castelleres punteres del país.

En primera ronda, per tant, el nivell ja era molt alt i la colla santsenca ha sortit amb el 3 de 9 folrat, un castell que la colla descarrega amb solvència des de fa ja força actuacions.3d9f-02

En segona ronda els de la camisa grisa, han optat per la torre de 9 amb folre i manilles, que han descarregat sense dificultat.

2d9fm-01

En tercera ronda, el rumor es feia evidència i la soca de 5 de 9 es tancava a la plaça de la vila. Quan la construcció ja esdevenia intent i les gralles donaven per bona la construcció, han hagut de desmuntar el peu. I és que la de Sants és colla que no cau, colla que fiable, no arrisca perquè el que els fa grans és assegurar cada nou pas. Ha estat en quarta ronda, amb dret a repetició, que la plaça ha vist finalment el 5 de 9. 5d9f-01

Tal i com havien fet als darrers assajos al gimnàs i pati de l’escola Jaume I, el castell puja ferm i trontolla a mida que l’estructura va aplegant més castellers. No obstant la canalla puja decidida a fer història i carregar amb les dues aletes el primer 5 d 9 amb folre de la història de la colla. Amb l’eufòria a plaça i l’adrenalina a tope, encara queda feina, cal descarregar-lo, no s’hi val fer llenya. El tronc treballa i defensa la construcció, el pom de dalt toca folre i darrera seu, la resta de castellers que van baixant. Amb el castell oficialment descarregat, l’esgotament fa caure alguns castellers sobre el folre mentre els crits de “ole-le ola-la ser casteller de Sants és el millor que hi ha!” comença a fer notar que un cop més, s’han superat.

En ronda de pilars, els borinots han pagat car l’esforç de la diada i han optat per assegurar, el pilar de 8 amb folre i manilles podia fer perillar la diada sense caigudes i per això han assegurat amb l’espadat de 6.

p6-01

Sembla evident que, en la mesura que el 5 de 9, pugui ser descarregat de nou, fer una nova diada històrica només dependrà de l’estat de forma necessari per culminar l’actuació amb el pilar de 8 que ja van descarregar a Bonet i Moixí fa tant sols una setmana. Serà a la diada de Terrassa? només els assajos, la constància de formiga i la força d’elefant de tot un barri, ho faran possible.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un comentari a “Per Tot Sants, Sants a per totes