El dissabte 12N la comunitat educativa prendrà el carrer per reclamar educació pública de qualitat


L’Assemblea Groga de Sants es suma a la manifestació convocada per l’Assemblea Groga pel dissabte 12 de novembre a les 17h a pl. Universitat, per reclamar un augment de la inversió en educació pública.

Actualment la inversió en educació a Catalunya és aproximadament del 2’8% del PIB , la més baixa d’Europa. Això contradiu la pròpia Llei d’Educació de Catalunya (LEC) aprovada el 2009, que contempla destinar-hi el 6%. Des del 2010 s’han retallat 900 M€ a l’educació pública i només 50 M€ a la privada finançada amb fons públic (concertada), tot això amb uns 98.000 alumnes més.

Aquesta desinversió ha provocat una situació insostenible en els centres educatius públics del barri:

El nombre d’alumnes per aula (ràtio) ha augmentat els darrers cursos de forma injustificable: fins a 26 alumnes a educació infantil i primària, més de 30 a l’ESO i fins a 38 a batxillerat. Cal tenir en compte que, a nivell pedagògic, les ràtios que es consideren adequades són de màxim 18 alumnes a infantil, 20 a primària, 25 a secundària i 30 a batxillerat. Reduir les ràtios permet una millora dels processos d’aprenentatge, dels resultats acadèmics, de la convivència, la reduccció de conflictes, l’atenció individualitzada als diferents ritmes, interessos i necessitats de l’alumnat, l’aplicació de metodologies més actives i participatives, el treball en grup i la col·laboració entre docents i famílies.

Els darrers cursos també s’ha reduit el nombre de personal: falten docents, TEI de P3, Educadores Socials, Educadores d’Educació Especial, Equips d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP), etc.

El Departament d’Ensenyament no substitueix al personal de baixa des del primer dia, això provoca que l’alumnat pugui estar més de dues setmanes sense el docent que li pertoca, i generant greus problemes de gestió i coordinació pel centre.

S’està produint un augment del nombre d’alumnes a secundària i és imprescindible construir nous instituts públics, a més les famílies reclamem projectes de renovació pedagògica per aquests centres.

És per això que des de l’Assemblea grpga Creuen que com a comunitat educativa del barri han d’assumir la responsabilitat i el compromís de defensar l’educació pública, i convidar a famílies, estudiantat, docents, veïns i veïnes a sumar-se a l’Assemblea Groga del Sants. Creiem que és imprescindible prendre el carrer en manifestacions com la d’aquest dissabte i participar en espais democràtics com assemblees grogues, AMPAs, assemblees d’estudiants i de docents. Hem de recuperar la participació de la comunitat educativa en les decisions dels centres i un sistema educatiu públic, democràtic, equitatiu i de qualitat.

EL 12N TOTHOM AL CARRER PER DEFENSAR L’EDUCACIÓ PÚBLICA!

12n-ass-groga

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *