Els pressupostos del Govern de la ciutat [opinió]


Què opinen de la proposta de pressupostos que ha presentat el Govern de la ciutat? Hi troben a faltar alguna cosa des del seu grup municipal?

Com ja sabeu, la CUP Capgirem ha comunicat al Govern de Barcelona que no parlarà de comptes mentre continuï actiu l’operatiu contra els manters que fa més de 15 dies està desplegant la Guàrdia Urbana per la Rambla, el Portal de l’Àngel i altres carrers del centre.

Recordem que una de les promeses electorals de BeC va ser dissoldre els antiavalots de la Guàrdia Urbana, unes unitats que han rebut moltes denúncies per abús de poder i que, per cert, van ser creades per l’alcalde socialista Joan Clos.

racistes

El posicionament de BeC en aquest tema dels manters és decebedor i preocupant, perquè s’està reprimint persones molt desprotegides. I a més, la Guàrdia Urbana està creant pànic i imposant una mena de militarització del centre de la ciutat, perseguint els manters i passant amb les motos i les furgonetes antiavalots pel mig de la Rambla. Tot això no és normal.

Pel que fa als pressupostos, quan la CUP Capgirem tingui tota la informació s’analitzaran amb deteniment totes les partides. Crec que divendres es lliurarà el que s’anomena “llibre verd” (un document que acompanya el pressupost anual on s’inclouen els quadres i llistats que mostren el detall dels imports de les partides que comprenen el pressupost).

????????????????????????????????????

Sabem que el Govern disposa de l’alternativa de la qüestió de confiança per passar els pressupostos. Per això estaria bé que per part de BeC, com ha passat algun cop (per exemple amb el tema del metro a la Marina), no es responsabilitzés la CUP de la manca de diners als barris per executar projectes que s’han de començar o acabar, siguin urbanístics, de mobilitat, etc. Que quedi clar que si al Govern municipal li tomben els pressupostos no serà per culpa de la CUP, sinó perquè cap grup municipal (i per raons diverses, que la CUP no comparteix) els ha aprovat.

 

L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *