L’eliminació dels busos 91 i 37 [opinió]


Creu el seu grup municipal que cal mantenir els busos 91 i 37?

Cal començar per dir que és indignant que, després d’una colla d’anys sense que el 91 hagi funcionat els dies festius, tot el consell plenari de Districte va aprovar al mes de juliol, per unanimitat, una proposició que vam fer des de CUP perquè tornés a donar aquest servei (una demanda molt antiga del barri) com més aviat millor. No sé pas com vam tenir la ingenuïtat de creure que era un compromís seriós, perquè no només no va ser així, sinó que els tècnics de TMB van afirmant a les taules de mobilitat que aquesta línia desapareixerà perquè és incompatible amb la Xarxa Ortogonal.

bus2

Doncs molt bé. Encara estem esperant que algú, des del Districte, ens digui, no ja al nostre grup municipal sinó al veïnat afectat, que d’allò del 91 en diumenges, doncs va a ser que no. I en canvi, a les persones que es queixen amb tota la raó al consell de barri, se’ls diu que s’esperin perquè TMB té previst de fer unes jornades on explicarà la nova Xarxa.

A veure, no anem bé. No anem gens bé. Aquesta no és l’actitud que s’espera d’un ajuntament d’esquerres, que se suposava que havia vingut a ser la veu de la gent. El 91 potser no li dóna beneficis a la companyia, però fa molta falta en un barri com el de la Bordeta, amb molta gent gran.

Pel que fa al bus 37, doncs és un cas semblant. L’aplicació de la V fase de la Xarxa Ortogonal implica, segons TMB, la desaparició d’aquesta línia. Fantàstic. I a les persones, moltes d’edat avançada i amb problemes de mobilitat, se’ls ofereix com a alternativa agafar dos busos si han d’anar al Clínic, o a l’ambulatori de Manso. El més greu és que el 37 afecta la Marina, un barri sense metro… Però també l’agafa la gent de Font de la Guatlla, i la del Poble-sec.

Francament, no s’entén ni la posició del govern municipal mirant de no encarar el problema, ni la prepotència de TMB, que sembla que oblidi que la seva finalitat és gestionar el transport públic, un transport que ha d’estar, primer de tot, al servei de les persones. La Xarxa Ortogonal potser està molt bé en altres barris com l’Eixample, però les característiques de Sants-Montjuïc no són les mateixes.

Per tant, i contestant a la vostra pregunta: sí, cal mantenir el 91 i el 37, perquè són dues línies molt necessàries, sobretot a la zona de la Bordeta i a la Marina.

L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *