Desallotjament a Creu Coberta, via lliure a l’hotel 5


Aquest matí ens llavem amb un desplegament policial al barri com no vèiem des de fa mesos, a quarts de vuit del matí la dissolta unitat dels UPAS de la Guàrdia Urbana, ha sortit del quarto de les rates en el que el govern del canvi els havia amagat. Ho han fet per a desallotjar l’edifici del carrer Creu Coberta 24 per poder executar el pla urbanístic que any a any ha estat modificat en funció dels interessos de la propietat.

policica01

policica02

L’edifici i els solars del voltant formaven part del projecte d’unir el carrer diputació amb la Gran Via per descongestionar la plaça Espanya, més tard, un projecte per a construir 75 pisos i finalment la punxada de la bombolla immobiliària ha reformat el projecte en ampliació de 98 places hoteleres de quatre estrelles. I tot això en un barri en el que el preu del lloguer i per tant de l’accés a l’habitatge de les veïnes s’ha disparat un 20% els darrers mesos, on el patrimoni històric ha perdut la “casa del pollets” (edifici fundacional del barri!) i dia a dia veu com el turisme es menja el terreny a les veïnes. Una operació especulativa denunciada per veïnes i la CUP

carrer01

carrer02

Per això avui les veïnes han decidit resistir, per això avui la Guàrdia Urbana els vol fer fora. Però, l’intent municipal ha quedat a mitges i han hagut de trucar a Mossos d’esquadra per a poder acabar el desallotjament. La resistència dins l’edifici, amb gent encadenada i penjada a la façana ha obligat a mobilitzar unitats especialitzades de la policia de la Generalitat. Quan han arribat, la policia municipal ha carregat obligant a les solidàries a moureś fins la vorera, mentre els feien passadís als mossos per arribar a lloc.

policica05

En resposta a aquestes agressions, al desnonament, a la violència policial i a la gentrificació del barri, avui a les 20:00 s’ha convocat una mobilització veïnal a plaça de Sants.

cartell

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 comentaris a “Desallotjament a Creu Coberta, via lliure a l’hotel