Què opinen sobre la construcció d’un nou hotel de vuit pisos a Hostafrancs? [Opinió]


Aquest hotel té relació amb el PERI d’Hostafrancs, un projecte molt antic. La seva filosofia era allargar el carrer Diputació fins a la Gran Via, per treure trànsit de la plaça Espanya.

Aquest PERI, ja ho vam dir un altre cop, ha destruït la zona més antiga d’Hostafrancs: el Rei de les Gorres, la Casa dels Pollets o el cine Arenas en són només una part.

gorres

El PERI ha tingut diverses fases, fins a la Modificació Parcial del Pla General Metropolità del 2007. Aquí va passar alguna cosa.

La “modificació puntual” del PGM del 2007 combina en un mateix document i en una mateixa decisió de l’Ajuntament dues “unitats d’actuació”: la d’Hostafrancs i la de Plus Ultra, al barri de la Marina.

La modificació va fer dues coses: canviar la distribució d’equipaments i habitatges dins d’aquesta zona d’Hostafrancs i fer una transferència d’edificabilitat de Plus Ultra a Hostafrancs. Això permetia edificar més metres quadrats i arribar a la mateixa alçada que l’hotel de plaça Espanya. No es va reservar sòl per habitatge de protecció pública. Legal? Potser sí. Bonic? No gaire.
Això fa ara possible l’ampliació de l’hotel de la plaça Espanya amb un edifici de la mateixa alçada que l’hotel ja existent, o la construcció d’un hotel nou, però pràcticament bessó del que ja hi ha.

La modificació es va aprovar al 2007 i al 2008 la immobiliària Promosastre SL, que ja havia adquirit finques senceres de la zona, va encarregar un projecte d’hotel a un estudi d’arquitectura.

Sembla com si tota aquesta “modificació puntual” del PGM s’hagués fet per fer possible la construcció de l’hotel.

Si el projecte ja existeix des de 2008, si Promosastre SL ja s’esmenta a la memòria de la Modificació Parcial del 2007, si Promosastre és una empresa del grup Sastre, que ja ha construït altres hotels (com l’Hotel Grums, de quatre estrelles, al carrer Palaudàries 26, al Poble-sec), per què no s’ha dit en cap consell de barri, ni en cap reunió del districte, que no hi anirien habitatges a la zona afectada pel PERI d’Hostafrancs, sinó que s’hi construiria un hotel?

I el que més mal ens fa, de debò que ens fa mal, és que aquesta mateixa política del silenci l’hagi seguida el govern de BeC. Bé, volem dir de BeC/PSC. Que era el PSC, amb l’alcalde Hereu, que governava Barcelona al 2007.

L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de
on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *