Sobren ganes manquen espais


Amb aquesta frase resumeixen des del Casal de Joves de Sants, la seva demanda d’un local per als i les joves del barri. Un local que concreten en l’emplaçament del carrer Alcolea, l’antiga model del segle XXI que l’administració te previst rehabilitar i cedir tant als joves com a la federació de carrers de festa major.

casaljovessants02-jpg

Segons expliquen en el seu dossier de campanya, al barri no hi ha un sol metre quadrat municipal destinat als i les joves, i es reivindiquen com a hereus del casal de joves que durant els anys ’90 va participar de la Casa del Mig, fins que les obres va desmuntar el projecte.

Obrir un espai específicament juvenil al barri,  centralitzar i fomentar associacions, demandes i debats relacionats amb el jovent, cohesionar el jovent del barri, afavorir les xarxes de suport mutu i la seva representació com a col·lectiu i contribuir a la superació de prejudicis contra el jovent forma part de les reivindicacions del Casal. I és que Sants pateix un greuge comparatiu amb altres barris de mida igual o inferior, on podem trobar fins a tres casals de joves que donen sortida a 5.000 joves cadascun a Nou Barris o els 15.000 joves que poden anar al de St Gervasi. Sants amb 15.000 joves censats (entre 15 i 24 anys), no disposa d’equipament juvenil municipal.

Un espai que reivindiquen per tradició històrica (antic local cooperatiu), per manca d’equipaments per sobre de la carretera de Sants, perquè disposa d’espai exterior aprofitable i per la distribució existent que en facilita l’organització.

Un espai on fer sales de reunions i estudi, espais creatius, auditori o exposicions, bucs d’assaig per a grups de música o simplement un punt de trobada per a les joves.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *