El tió a Sants, el dia 17 al Parc


Com ja és tradicional, el cap dissabte anterior a Nadal és la cita del Tió popular organitzat pel Casal Independentista “Jaume Compte”.  El format habitual de taller de tions per a la mainada, i animació infantil hi sumaran l’actuació de la colla bastonera infantil, que per segon any, vindran a ballar al parc de l’Espanya Industrial. L’espectacle infantil a càrrec de la Companyia la contrapunt, escalfarà motors de cara a migdia, en que de la manera més ordenada possible les nenes i nens faran cagar el tió del Casal tot esperant que la tradicional cançó els portí un obsequi de llaminadures. El tió del casal és una de les activitats habituals del Casal, i que tot i ser deficitària el casal segueix organitzant.

Segons ens diuen “L’acte del tió te unes despeses elevades, tant en la contractació de l’espectacle, i els obsequis, però que no deixem de fer perquè son l’escènica d’un Nadal cada cop més marcat per tradicions imposades”. Diuen que és possible fer aquesta activitat “gràcies als col·lectius que ens fan aportacions desinteressades, l’ajuda del Secretariat d’Entitats i dels fons propis de l’entitat, que durant l’any estalviem de calçotades, festa major i ingressos de les socies per a fer-ho possible”, finalment apunten que “cada any veiem com eixos comercials aboquen grans mitjans i recursos en cabalcades del Pare Noel i els Reis, mentre que una tradició popular com el tió l’hem de mantenir viva les entitats del barri amb la nostra feble economia”.

Ja al migdia, portes endins del Casal, s’hi celebrarà el dinar de Nadal de les socies de l’entitat, i una sobretraula amb quina nadalenca i punxa discs per animar la tarda vespre a càrrec d’Arran.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *