La Diada de Mallorca al barri


Aquest divendres 16 de desembre el barri tindrà accent mallorquí, i és que s’acosta la Diada de Mallorca, del 31 de desembre, i la data és una cita immillorable per fer balanç de l’any transcorregut i de perspectives de l’any per venir. Ambdós, anys de lluites popular que arrelen per construir els ciments de projectes rupturistes en clau de construcció socialista i feminista a uns Països Catalans que volem lliures i sobirans.

Així, na Margalida Ramis, membre de Tot inclòs i presidenta del GOB de Mallorca, ens parlarà d’un conflicte que coneixem molt bé aquí, també, a la ciutat de Barcelona: la lluita contra el turisme massiu i la depredació del territori. A Mallorca, la problemàtica depassa la ciutat i s’estén com un virus per tota l’illa, un virus que fa temps que carcoma territori, llengua, condicions laborals i la pròpia convivència i cohesió socials.
En Lluc Gayà, militant d’Endavant a Manacor, aportarà anàlisis i apostes per a la construcció nacionals dels Països Catalans des de la insularitat. Límits, frens i conflictes de la nova política convertida en real politik en arribar a les institucions seran alguns dels elements a tenir en compte a l’hora de seguir desplegant les apostes pel poder popular a l’illa.
Finalment, una companya de la comissió feminista d’Endavant apuntarà a les lluites que van de la defensa del dret al propi cos a la denúncia del patriarcat estructural. Partint del cas de les Feministes Encausades de Palma, exposarà la campanya que Endavant farà al llarg del 2017 en contra dels feminicidis, des d’una perspectiva global de les violències masclistes estructurals del sistema patriarco-capitalista.
Tot plegat serà el proper divendres 16 de desembre, a partir de les 19h, al Casal Independentista de Sants ‘Jaume Compte’.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *