Les dades del darrer Baròmetre municipal [opinió]


Com valoren les dades de l’últim baròmetre municipal, segons el qual les principals preocupacions són l’atur i el turisme?

Hi ha moltes dades, en aquesta enquesta, i s’hi poden fer moltes lectures, però el que queda clar és que el que més ens preocupa a Barcelona és l’atur i les condicions de treball. Perquè, tot i que sembla que l’atur ha baixat una mica, els llocs de treball són molt precaris, hem perdut molts drets laborals i cada dia som més pobres. Ha arribat a un punt en què moltes persones no tenen cobertes les primeres necessitats, tot i tenint una feina.

I l’altra gran preocupació és el turisme, cosa que no ens sorprèn. Tot i que encara hi ha qui no hi veu cap problema i assegura que és font de riquesa i de feina, la realitat és que els guanys del turisme van a parar a mans de les grans empreses, i els llocs de treball que proporciona aquesta “indústria” són precaris i molt mal pagats. El turisme ens preocupa perquè en patim les conseqüències: els barris es van transformant i, allà on hi vivien veïnes, ara hi ha hotels i apartaments turístics; i allà on hi havia botigues, ara hi ha bars i comerços que no tenen res a veure amb el barri.

A Sants-Montjuïc tenim l’exemple del Poble-sec, un barri molt atractiu per al turisme, on han pujat els preus dels habitatges fins a límits indecents. La gent del barri se n’ha d’anar. I això està començant a passar a Hostafrancs, a Sants i a altres llocs. Com es poden pagar lloguers de 800 euros si es té un sou de 600? I per cert, què passarà quan s’obri el metro a la Marina, on hi ha previst d’obrir un munt de places Hoteleres?

I una altra dada important que val la pena comentar és que més del 80% de barcelonins creuen que Barcelona és una ciutat molt contaminada. Pel que fa al nostre districte, recordem que des de la CUP ja vam demanar que es mesuressin els nivells de contaminació d’una manera més adequada, sobretot tenint en compte la proximitat al port i a grans vies de transport dels barris de la Marina. I aprofitem per dir que esperem que es facin públics ben aviat els resultats de les mesures fetes per la unitat mòbil que fa mesos que està instal·lada al carrer Cisell.

L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *