A Sants Volem Acollir, i si cal, desobeïm


[Actualització 19 de febrer desprès de la manifestació]

El concert televisat de dissabte 11 de febrer al Palau Sant Jordi, va ajudar amb polèmiques incloses a difondre la convocatòria d’ahir. La ciutat te memòria i més enllà de les diades, s’ha mobilitzat per causes justes de manera massiva, les mobilitzacions contra la guerra de l’Iraq, el cicle de mobilitzacions contra les retallades i el 15M, o les mobilitzacions antimilitaristes contra la desfilada militar a Barcelona son testimoni que als carrers de Barcelona es demana dignitat massa sovint, perquè massa sovint te motius per demanar-la.

Al barri no ha quedat al marge de la mobilització. Ja de bon matí els equips de futbol base del Mercat Nou es feien fotografies de suport a la mobilització, amb un rètol que més tard veuríem al carrer Fontanella. A primera hora de la tarda, el nucli local de Stop Mare Mortum, i des de fa dies amb paral·lel amb gent de l’ANC, havien convocat a mobilitzar-se, fent campanya conjunta. Al barri el punt de trobada va ser la Plaça d’Espanya, allà un centenar de veïnes s’hi van concentrar per enfilar la Gran Via i anar juntes cap a plaça Urquinaona o alguna altre de les cantonades on es convocava blocs de la mobilització.

Amb uns carrers desbordats, i demanant desbordar fronteres, començava una mobilització que la majoria no va veure acabar, la cua de la mobilització va restar aturada més d’hora i mitja mentre la capçalera avançava per Vila Laietana i buscava endinsar-se cap a la Barceloneta on un escenari rebria la reivindicació popular amb lectura de manifestos i una teatralització de rescat a les platges de Grècia, com les que cada dia fan les voluntàries, per cloure amb un concert final.

També a les quatre de la tarda, a la cruïlla de Portal de l’Àngel amb Fontanella, s’hi concentrava el bloc desobedient, allà milers de persones també hi feien cap i buscaven les voluntàries que repartien bandes amb el lema “Prou Excuses” per poder-les aixecar al pas de la manifestació.

Pocs minuts desprès de les quatre, megafonia en mà es llegeix el manifest que es podia trobar al revers de les bandes de color fucsia, mentre unes activistes pintaven al terra del carrer Fontanella el lema “Trenquem Fronteres”, i donava tret d’inici a una mobilització que quedaria aturada pocs metres més endavant a l’espera de l’avanç de la mobilització per Via Laietana. El bloc desobedient va restar aturat més d’una hora i mitja al carrer mentre una riuada feia cap a la Barceloneta.

Un cop arribats a una de les bastides de Via Laietana, es va desplegar una gran pancarta recordant que de refugiades n’hi ha moltes, n’hi ha hagut sempre i nosaltres també n’hem estat. De 1939 fins als nostres dies, Argelers, Lampedusa, Tarajal, Calais, Lesbos han estat escenaris d’èxode i migracions fruit dels conflictes armats i les violències dels estats. Davant d’aquestes situacions, la pancarta demanava un “Mai Més” i emplaçava a “Desobeir, i trencar fronteres”


Aquest dissabte agents polítics i socials d’arreu del país han fer crida a la mobilització popular en el marc de la campanya per acollir les refugiades derivades dels conflictes violents que actualment colpegen Síria, però també Iraq, Afganistan, o simplement fugen de la pobresa més absoluta en d’altres punts del Món.

Des del barri, l’assemblea de Stop Mare Mortum fa crida a participar-hi i us convoca al carrer Fontanella a un quart de quatre, i el bloc desobedient, on hi participa l’esquerra independetista, us emplaça a fer pinya al Portal de l’Àngel amb Fontanella a les 16:00 hora d’inici de la mobilització. En motiu de la manifestació, el casal independentista ha anunciat que no obrirà en horari habitual i que ho faran tot just acabi la manifestació i no a les 18:00 com és habitual els dissabtes.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *