Què demana la CUP a l’Ajuntament sobre l’hotel d’Hostafrancs?


Fem una mica de resum del que ha passat. Al novembre vam descobrir que, en lloc de l’edifici de pisos que suposadament havia d’anar al carrer Diputació, hi aixecarien un hotel.

Primera notícia. Perquè, al llarg de tota la etapa del que es coneix com a PERI d’Hostafrancs, tots els Governs municipals, inclòs l’actual, l’únic que anaven dient al veïnat és que en aquest solar hi anirien habitatges i un equipament.

Per tant, estarem d’acord que no és normal que, si sempre s’havia parlat d’habitatges, ara de sobte hi construeixin un hotel.

Des de la CUP ens vam preguntar què havia passat. Doncs bé, cap al 2007-2008 es van fer una sèrie de canvis al PGM que van permetre augmentar les dimensions de l’edifici en qüestió. I al 2008 una promotora ja havia començat a preparar la construcció d’un hotel

Tot plegat indica que, possiblement, ja fa anys que la idea era la de l’hotel. Possiblement també per això es van transferir al solar de Diputació uns metres quadrats de construcció del barri Plus Ultra de la Marina, que no té res a veure amb Hostafrancs. I possiblement també per això es va marcar la peça com zona 18, que en el PGM vol dir que pot ser un edifici d’habitatges… i també un hotel.

Tot això, és clar, s’hauria fet amagant-ho al veïnat.

I què ha acabat passant? Doncs que els promotors dels suposats “habitatges” van entrar el Certificat d’Aprofitament Urbanístic de l’hotel just abans del canvi de Govern. I finalment, la llicència la van vendre a un grup promotor rus, que és que ara ja està aixecant els fonaments.

En un moment en què el turisme és percebut com un gran problema des dels barris, el Govern de BeC tenia l’obligació d’haver-s’ho mirat, haver-ne informat els veïns i les veïnes i plantejar-los que la situació a Hostafrancs havia canviat. Però no ho va fer.

I al PEUAT es va limitar a senyalar com a zona 2 un barri que estava ja turísticament saturat. Ara al PEUAT Hostafrancs és zona 1, és a dir, ja no podrà créixer més en places hoteleres, gràcies que la CUP ho va exigir i ho va posar com una de les línies vermelles per aprovar el PEUAT.

No ens podem resignar. Encara que hagin aixecat els fonaments. Com ja vam explicar a la roda de premsa, els serveis jurídics de CUP Capgirem han estudiat tota la documentació i hi han trobat irregularitats.

Per tant, des de la CUP demanem al Govern municipal que revisi d’ofici tots els actes derivats de les modificacions que es van fer del PGM, que considerem que són nul·les de ple dret, i exigim que l’Ajuntament faci el que està en les seves mans per aturar aquest hotel.

(L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.)

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *