L’habitatge, un dret que cal lluitar


Aquests darrers dies, hem vist com l’estudi d’habitatge elaborat per Endavant de manera trimestral, com la construcció d’un Hotel al Carrer Creu Coberta o el cas d’un bloc d’Hostafrancs ens posen de relleu que al barri, l’habitatge és un bé escas, car i que els pisos de luxe i les places hoteleres o turístiques es mengen l’habitatge que necessita el barri. I d’habitatge no en falta, de pisos buits n’hi ha i no és difícil trobar cases tapiades o amb rètols de lloguer o venda des de fa mesos. No cal construir més, cal actuar més i millor en polítiques d’habitatge per part de les administracions.

Aquest divendres a Can Vies, en el marc d’una xerrada titulada “Plantem cara col·lectivament al problema de l’habitatge” han convidat a parlar a una persona d’Endavant per explicar els informes trimestrals sobre l’habitatge als barris de Sants, una persona del sindicat de barri de Poble Sec per veure com afronten aquesta problemàtica a d’altres barris del districte i a una veïna del barri que ha plantat cara per poder mantenir l’habitatge en lloguer. L’espai de Can Vies ha habilitat espai per a mainada per a aquelles persones que hi vagin amb infants.

Pot ser un bon espai on començar a reflexionar col·lectivament sobre com es respon des dels barris del districte a l’espiral especulativa en aquesta nova fase expansiva. Post bombolla immobiliària, altres mecanismes son ara presents dins el sector, el boom turístic i per tant d’apartaments legals o il·legals, la frontera fina entre el compartir pis o rellogar habitacions en portals encaminats a pescar turistes, les llicències hoteleres en curs (malgrat l’aprovació del PEUAT) o els pisos de luxe que pretenen suplir el refugi de capitals que els hotels ara no poden assimilar, seran a ven segur temes a tractar pels ponents o en el debat posterior.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *