30 anys arrelant al barri i al país. Arriba la calçotada


Darrers dies  previs a la Calçotada per antonomàsia del barri, l’organitzada pel Casal Independentista des de fa trenta anys i que com ja va essent habitual ha hagut de batallar els permisos amb el districte, que en primera instància els havia denegat. Algun dia haurem de parlar sobre el tema dels permisos, qui els atorga i qui els denega. Tema per a un altre dia, perquè segurament en tindrem altres excuses per parlar-ne.

Permisos en mà, finalment el Casal ja treballa en una edició especial, i és que trenta anys seguits de festa popular al barri no és un fet normal, més quan qui ho impulsa no rep subvencions i sovint rep traves. Ja els darrers anys i fruit del canvi d’ubicació del Casal al carrer Muntades, la festa es trasllada al Parc de l’Espanya Industrial, lloc més acollidor, dins un parc on la mainada pot corre i jugar sense condicionats, on hi ha força més lloc que a la Plaça de Sants (seu durant dècades de la festa), i facilita els muntatge, doncs el casal hi és a tocar.

Enguany la festa te uns convidats de luxe, el grup musical Alacantí d’El Diluvi en serà cap de cartell, que recordaran temes dels darrers discs com els hits Alegria amb més de 120.000 reproduccions a YouTube o l’himne feminista del I tu,sols tu que supera les 250.000 reproduccions  i que vindrà a presentar nou disc “Ànima” al barri, que ja us podeu descarregar gratuitament . El Diluvi, un grup de gran projecció els darrers anys i que compartirà escenari amb els Ruc’n’Roll i finalment PD Marikarmen. 

La trentena calçotada es planteja a l’engròs, i això, quan ho organitza el Casal, son xifres record. Si ja habitualment les magnituds de calçots, carn, salsa son grans, enguany la intenció és fer 800 racions superant la seva pròpia marca de tiquets venuts, assegurant que ningú es queda sense un plat a taula. És per això que han augmentat també el nombre de taules i cadires a disposar al parc i evitar la típica imatge de gent menjant sobre les taules de tennis taula per manca de lloc. Ja en la darrera edició de #LaPetita el casal ha canviat de proveïdor de carn, i ha optat pel consum de proximitat, 800 botifarres vindran directament del mercat de Sants, i el pa del forn de proximitat habitual, activant i fomentant comerç de barri.

A la preveia, la cultura popular i la bona música faran gaudir el vermut, mentre l’organització pren foc a les graelles, prepara taules i organitza la barra.

Com ja és habitual, els preus populars del dinar a 14€, i a 12€ per a les sòcies de l’entitat, estan a la venda al mateix casal cada tarda de 18:00 a 22:00 hores, amb opció vegetariana per a qui ho desitgi i sense gluten per a tothom.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *