Barricada al barri en defensa de l’educació pública


No ha estat un matí normal, avui comença el Congrés Mundial dels Mòbils 2017, i això acostuma a tenir afectacions a la mobilitat de la ciutat, i per tant de manera especial al barri. La Gran Via com a artèria que comunica la Fira amb la ciutat amb especial volum de trànsit, amb els hotels que un cop més s’ompliran de clients per buidar-se de drets socials, tal i com denuncien les cambreres d’habitació, les anomenades Kelly’s, que avui es concentraran davant un conegut hotel de la Vila Olímpica.

Avui, desprès d’anys de conflictes laborals a les empreses de transport públic, no hi havia vaga als serveis que apropen congressistes cap a la Fira i per tant res feia pensar que la mobilitat tingues afectacions de rellevància. No obstant, Barcelona viu molts altres conflictes d’arrel social i popular, i dies com el d’avui s’aprofiten per a fer ressò de les seves demandes. Així doncs des de primera hora del dia, l’estudiantat en lluita contra les taxes abusives a les Universitats Públiques s’han mobilitzat amb un seguit d’accions directes que han col·lapsat l’hora punta de trànsit rodat de la ciutat. Talls de circulació a la Ronda Litoral, Plaça Universitat i com no, a La Gran Via al seu pas pel barri, entre Plaça Espanya i Plaça Cerdà a l’alçada de La Campana/Magòria. Uns talls fets amb pots de fum pirotècnic i pneumàtics en flames que feien visibles les columnes de fum des de bona part de la ciutat.

Les accions estan emmarcades en la dinàmica de lluita que ja fa dies va passar per la UAB, amb talls de circulació a l’AP7 i la B30  a Cerdanyola i que el dia 2 de Març es concretarà amb una Vaga estudiantil i mobilització al centre de la ciutat a les 12 del migdia.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *