[Crònica] Avui com Ahir (1936-1939) Construïm Poder Popular


El passat cap de setmana, els dies 17 i 18 de febrer, vam realitzar les Jornades Avui com Ahir (1936-1939) Construïm Poder Popular. Durant els dos dies de les Jornades, l’afluència de gent va fluctuar segons la coincidència amb altres actes a la ciutat, però calculem que entre 100 i 200 persones van passar per les diferents taules, i van poder escoltar i debatre amb les persones que conformaven els 5 espais creats per aquesta ocasió.

La idea principal d’intercanvi de coneixement, posada en comú d’experiències, i reflexió es va realitzar durant totes les Jornades, i a tots els espais: formals i informals. Com, a partir d’aquí, construir un subjecte de contrapoder, o poder popular, es una tasca pendent que hem d’anar creant assentant unes bases comunes que parteixen d’aquest re-coneixement.

El primer dia, 17, va ser un repàs dels processos col·lectivitzadors i empoderadors de les classes populars; i de les dones en particular, durant el temps de la Revolució Social. El següent dia, 18, a les 10:15 de dissabte ja hi havia una cinquantena de persones amb ganes de escoltar i debatre amb les companyes de les diferents taules. Agrair, i destacar el to constructiu i el bon ambient que es va desenvolupar durant totes les Jornades, tant per part de les persones de les taules com de les assistents.

Amb aquestes Jornades volíem conèixer si aquesta necessitat “d’alguna cosa més” era compartida, i així va ser. Ara, tota persona que es senti interpel·lada per aquesta necessitat ha d’assumir aquesta construcció com una tasca pròpia i hem de sumar esforços per fer-la realitat, i calendaritzar-la.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *