A presó per defensar Can Vies, al carrer per solidaritat


Maig de 2014, una història ja coneguda, un Regidor prepotent i un Alcalde que governa a cop d’editorial de La Vanguàrdia. Dotacions policials a tort i a dret per desallotjar el centre socials autogestionat Can Vies, i l’habitatge que durant 16 anys resistia al carrer Jocs Florals. Desenllaç conegut. Centenars de persones mobilitzades durant dies, nits i matinades, plantant cara als carrers per fer fora les forces d’ocupació dels carrers i recuperar l’edifici a mig enderrocar.

La victòria popular, re okupar l’espai, es cobra una llarga factura repressiva, dotzenes de detingudes, contusionades, traus i traumatismes. 3 anys desprès amb cicatrius tancades, resten casos oberts a jutjats. Un d’ells és el del jove que aquesta setmana ha entrat a la presó Model per complir una condemna de menys de dos anys. Una condemna que en la majoria de casos no s’executa per ser menor, tal i com s’ha fet amb la resta de detingudes d’aquells dies. En aquest cas, una sanció a Lió és el motiu pel qual el jutge l’envia a presó. L’existència d’una condemna prèvia és el que fa variar el mode d’interpretar la norma i dicta ingrès a presó sense esperar que es resolgui la petició d’indult en marxa.

Davant d’aquests fets, un noi entra a presó aquesta setmana i la resposta també es farà al carrer. Aquest vespre a les 20:30 sortirà de Plaça Sants una marxa solidària fins a la presó Model, mentre que a Girona es farà una concentració a les 19h. a la plaça del Vi.

La convocatòria te la signatura de Can Vies, la comissió antirepressiva de Sants i el grup antirepressiu de Girona.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *