Josep Xarles, una vida dedicada al moviment veïnal


Aquest matí hem tingut noticia de la mort de Josep Xarles, l’històric fundador del Centre Social de Sants. 

En Xarles, va venir a viure al barri als 16 anys, vingut d’un poble de Girona en ple franquisme i de ven jjove es va implicar en les lluites veïnals, primer des de la parròquia de Sant Medir, per més tard fundar l’hivern de l’any 1971 el Centre Social de Sants, esdevenint el primer president de l’entitat.

En el marc de les lluites del Centre Social,i convençut que “com que això no t’ho donen gratis ho has de pressionar”, el vam poder veure encapçalant la recuperació del Vapor Vell, Les Cotxeres, el parc de l’Espanya Industrial, i donant cobertura dins el mateix centre social a les lluites clandestines de l’època. El bagatge dins el moviment veïnal, el porta a fer el salt cap a la federació d’AAVV de Barcelona (FAVB), essent-ne el vice president.

Per la seva trajectòria, l’any 2008 es proposat per unanimitat pel Distrcite de Sants Montjuïc a medalla d’honor de la ciutat.

La vetlla serà al Tanatori de les Corts a partir de les 18 hores del dimarts 7 de març fins dimecres 8 de març a les 14 hores.

La cerimònia de comiat serà dimecres 8 de març, a les 16 hores, a l’Església de Sant Medir (c/ Constitució, 17)

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *