Dia Internacional de la dona treballadora al barri


Demà, 8 de març és el dia internacional de la dona treballadora, i val la pena remarcar el concepte treballadora, perquè darrerament s’obvia el concepte de classe que hi ha darrera aquesta diada. Doncs no son les mateixes violències les que patim les dones de classe treballadora, que les que pateixen les dones propietàries dels mitjans de producció capitalista.

Així al barri, avui mateix tenim dues propostes consecutives en l’espai temps. A primer hora de la tarda, La Tribu, espai de criança compartida que comença a caminar al Casal Independentista Jaume Compte, organitza una xerrada amb les advocades Laura Rodríguez i Joana Badia, sobre els drets de les mares treballadores i com la societat penalitza a les dones de classe treballadora, tant en les feines de cures i manteniment del sistema reproductiu com les dificultats de compatibilitzar els treballs remunerats dels treballs reproductius. Una xerrada que tindrà lloc una hora abans de que comenci la mobilització nocturna que els darrers anys s’organitza des del moviment feminista i anticapitalista de la ciutat sota el lema “La nit és nostra, fem-nos fortes fem-ho juntes” i que enguany es farà al barri. La cita, és a les 19:00 a la plaça de Sants. Una manifestació no mixta.

Demà 8 de març, les mobilitzacions es traslladen al centre. NO obstant, a les 18 hores la plataforma stop mare mortum del barri us emplaça a anar a la concentració mensual per les refugiades. I coincidint amb el 8 de març, centrat en la situació de les dones migrants, refugiades i de classe treballadora.

A la ciutat de Barcelona la mobilització feminista serà a les 19:00 a la plaça Universitat i compta amb el suport de l’esquerra independentista de la ciutat. Endavant i Arran han fet un manifest propi per a la diada emmarcats en les respectives campanyes nacionals que estan duent a terme contra els feminicidis , encara que conjuntament amb les resta d’organitzacions de l’esquerra independentista han signat el manifest conjunt 

 

El manifest unitari posa de relleu les feines invisibles que fan les dones de classe treballadora, l’assassinat sistemàtic de dones (36 als Països Catalans durant el 2016), els feminicidis i les discriminacions socials. Davant d’aquestes situacions cal autoorganització i autodefensa feminista i no callar davant les agressions, tot recordant les paraules d’Angela Davis: La lluita feminista és la idea radical que les dones som persones.

El manifest també destaca les lluites d’arrel sociolaboral que les dones estan encapçalant, ja siguin les conegudes com a Kellys o a les carniques d’Esfosa, o les dones afectades per malalties laborals agrupades a la PAICAM, lluites del conjunt de la classe treballadora que les dones estan duent a terme. Més enllà dels drets laborals, però encara queda camp per fer en la igualtat de drets i oportunitats, tant pel que fa al col·lectiu LGTBI com a l’avortament o els drets de les dones migrades.

En definitiva sortir al carrer un altre 8 de març a reivindicar dret a una vida digna que valgui la pena ser viscuda.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *