La solució per al bus 91 [opinió]


Quina creuen que ha de ser la solució o alternativa que s’ha de donar al veïnat de la Bordeta, que demana el manteniment del bus 91? 

La solució? Doncs que no l’eliminin. El bus de la Bordeta fa molta falta per anar cap al centre i arribar al CAP de Manso.

No pot ser que la nova xarxa de busos impliqui eliminar el 91. Aquesta xarxa pot ser molt moderna, però no està pensada per a les característiques d’alguns barris, ni per a les necessitats de les persones que hi viuen.

TMB, que curiós, sempre esgrimeix com a argument els criteris d’optimització. Exactament el mateix que passa amb els CAP o els especialistes, quan s’eliminen serveis de sanitat. A veure, el transport públic i la sanitat són en primer lloc això, serveis públics. I els criteris han de ser, davant de tot, els de servir les persones. Si no és així, que s’ho facin mirar.

De moment, el 91 ja hauria d’estar funcionant en diumenge. Que és així com es va quedar al plenari de districte del mes de juliol. La cosa és doblement greu, perquè les usuàries del 91 es van quedar sense bus els festius perquè TMB va reduir costos. La mateixa TMB que assigna als seus directius sous estratosfèrics. Això és indignant.

I també és indignant que l’única resposta que es va donar a les veïnes al darrer consell de barri de la Bordeta, quan reclamaven “per favor” que no suprimissin la línia, va ser que TMB aniria a explicar el funcionament de la nova xarxa. I punt. Aquesta va ser la resposta.

No pot ser que les veïnes de la Bordeta hagin d’anar al carrar de Sants o a la Gran Via a agafar un bus que les porti al centre. I que hagin de fer dos o tres transbords per arribar a Manso. No pot ser. Estem parlant de moltes persones grans i amb dificultat de mobilitat. Aquesta va ser la proposta de TMB quan va presentar la xarxa de bus a les Cotxeres de Sants i, sincerament, té un rerefons de menysteniment a aquest barri de la Bordeta.

Bé, com ja sabeu dilluns, i veient que no es feia cap cas a les seves demandes, el veïnat de la Bordeta va haver de tallar el trànsit del carrer Constitució. Se suposa que ja va quedant clar que el que demana i necessita el veïnat de la Bordeta és que es mantingui el servei de bus que va a Manso i que apropa al centre de la ciutat. Sense transbords. I funcionant de dilluns a diumenge.

Aquesta és la pregunta que Sants 3 ràdio va fer a la Lluïsa Pahissa, consellera de la CUP Capgirem a Sants Montjuïc.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *