Un ànec del parc aposta per la municipalització de l’aigua


Ja fa setmanes moltes fonts de la ciutat es van omplir d’ànecs de goma com a tret de sortida d’una campanya de la Candidatura d’Unitat Popular- Crida Constituent per tal de posar el focus sobre la necessitat de municipalitzar el servei de subministrament de l’aigua. Un debat que no fa massa també es va traslladar a la petita pantalla amb un “trenta minuts” de TV3, sota el títol “La batalla de l’aigua”, on diversos ajuntaments ja anticipaven la voluntat de recuperar el servei que ara mateix ostenten unes poques mans privades.
És en aquesta mateixa línia de treball que des de la CUP i d’altres entitats han convocat una mobilització popular a Terrassa per a diumenge a les 12 del migdia. Per a la formació independentista, que la gestió de l’aigua resti sota les grans corporacions ha portat a la vulneració de drets de les persones però també dels nostres ecosistemes. És per això que només amb una gestió 100% pública i directa pels ajuntaments es pot assegurar un servei universal i de qualitat.

Diuen també que nomès mitjançant la gestió municipal directa del servei de subministrament d’aigua podem garantir “Control popular de la gestió de l’aigua, aigua per a tothom, millores en les condicions laborals per a les treballadores i treballadors del sector, sostenibilitat ecològica, aigua de major qualitat i a menor preu, transparència en els recursos públics i sobirania sobre el territori”

i recorda que a nivell europeu, el 70% de la gestió de l’aigua està en mans públiques i que a catalunya aquesta xifra és de tant sols el 17%, essent alarmant l’àrea metropolitana de Barcelona on les mans privades controlen el 92% del subministrament d’un bé de primera necessitat.

I perquè aquest és un tema que ens afecta a totes, des de la CUP s’ha fet una campanya de suport a la mobilització egarenca amb la col·locació de material informatiu a centenars de fonts de la ciutat i deixant al parc de l’Espanya Industrial uns dels seus aneguets, amb el cartell de la campanya. I és que no hi ha res per nedar en llibertat que tenir una aigua lliure de beneficis privats, una aigua al servei de les usuàries.


 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *