Del Districte a la porta giratòria o institucionalitzats


Fa uns dies rebíem una estranya petició, uns companys de Santa Coloma de Gramenet ens pregunten…”Sabeu qui és Immaculada Moraleda Perez?” La primera reacció és estupor. Deixa que pensi… Immaculada… Imma Moraleda! i tant! Segurament també la recordeu, la que va ser regidora de Districte pel PSC després d’en Pere Alcover.

El motiu de la pregunta era el fet que la ex-regidora havia fitxat com a càrrec de confiança per a l’ajuntament d’aquesta població del nord del Barcelonès. Aquest fet ens va fer pensar que, a part de l’Imma Moraleda, desconeixiem en gran part que s’ha n’ha fet dels darrers regidors del districte.

Si fem un exercici de retrocés en el temps, podem veure que a part de Jaume Asens la resta els tenim tots ben col·locats. El regidor dels Comuns que va ocupar el càrrec durant la primera part de la present legislatura, va abandonar el càrrec per centrar-se en tasques a la casa gran quan el PSC de Collboni va entrar a formar part del govern municipal. Jaume Asens, prèviament a ser càrrec electe es guanyava la vida com a advocat.

Jordi Martí

Amb anterioritat al regidor dels Comuns, hi teníem d’electe el convergent Jordi Martí, advocat de formació. Un home que porta vivint de la política com a mínim des de 1993 quan s’incorpora com a cap de gabinet de la conselleria de Sanitat, fent el pas el 1996 en idèntic lloc a la conselleria de presidència. Fa el salt cap a Madrid l’any 2000 com a diputat a les Corts espanyoles, i desprès passa a la direcció de MC Mutual amb qui deuria fer amistats durant l’època a la conselleria. La crida a llistes del seu ex conseller de Sanitat el porta a l’ajuntament on va fer de Regidor durant la passada legislatura. Ara, segueix en la mateixa situació, però des de l’oposició.

Immaculada Moraleda

El convergent, però va entrar en substitució de la protagonista inicial de la noticia, Immaculada Moraleda, un dona que amb formació de Gestió i administració pública, entra a l’Ajuntament l’any 1995 en diverses regidories. La victòria del candidat Collboni a les primàries del partit, la va fer saltar de les llistes quedant fora de les opcions de repetir càrrec. Unes altres primàries, les de la secretaria general del PSC, van fer evident la sintonia de l’Andreuenca amb l’actual alcaldessa de Gramenet. Sembla doncs que el suport a les primaries, no va servir per a fer a Parlón Secretaria general, però si per a genera-li una secretaria a Moraleda. Nomenada càrrec de confiança sota el nom de personal eventual d’assessorament, pel que percebrà 60.000 euros anuals. Aquells sou que per a alguns son classes mitges i per a altres xucladors professionals.

Document de nomenament d’Immaculada Moraleda com a càrrec de confiança

Immaculada Moraleda, va arribar al càrrec al Districte després del relleu de Pere Alcover, un dels pocs regidors que ha viscut tota la vida al barri, prop de l’escola Barrufet. Un regidor que va entrar el 1983 a formar part de consell municipal del Districte. Quan el vot electoral el va deixar fora de la possibilitat de ser regidor, va ser recol·locat de delegat a l’àrea de cultura, essent el primer cop que aquesta tasca la deixava de fer un regidor (Jordi Martí) per passar-la a fer una persona designada. Un nomenament seguit de polèmica per l’augment del 60% la nòmina d’alts càrrecs. Actualment desconeixem on para l’antic regidor, tot i que els seus 68 anys i una vida amb altes cotitzacions li asseguren una bona jubilació.

 

 

Pere Alcober

Però com més endarrere tirem, més llarga és l’ombra de les portes giratòries, essent Enric Truñó un supervivent nat. Entrant l’any 1979 a l’ajuntament com a regidor, passant pel districte entre 1991 i 1996, però que faria carrera dins l’esport, com a regidor, dins la cursa Olímpica del 1992, catapultat com a president de Barcelona Promoció SA i membre del consell d’administració del Holding Olímpic. Potser aquesta experiència en bombolles especulatives va ser el que va possibilitar que més tard fos comissionat de l’alcaldia pel Fòrum Universal de les Cultures, i més tard vicepresident de la Diputació de Barcelona. L’experiència en el camp de l’esport el porta a ser conseller delegat en empreses de construcció d’equipaments esportius, i consultoria sobre esport i turisme. Més recentment va tornar a formar part del projecte olímpic que pretenia fer olímpica Barcelona altre cop, però en els Jocs d’hivern. Iniciativa impulsada per Hereu i ratificada per Trias. Actualment el professional de les portes giratòries el podem trobar com a conseller delegat al Port Olímpic de Barcelona, entitat privada que segurament no existiria sense la determinant feina dins l’àmbit públic del polític socialista. Allò tant de Sabina i Serrat del “Hoy por mi mañana por ti”.

Enric Truñó el dia que Ada Colau li dona la medalla d’or al mèrti esportiu de l’ajuntament.

En resum, haver estat al front de la regidoria del districte de Sants Montjuïc, sembla un bon aval per a seguir voltant per les administracions, garantia de feina i sou elevat. En definitiva només una petita mostra d’allò que en campanya sempre  és promesa, renovació de cares, canvi i reducció de càrrecs.

Laura Pérez, actual Regidora del Districte, sembla que si s’ho proposa te llarga carrera pel davant, si més no a jutjar pels seus antecessors. Si te dubtes sobre com fer-ho, els seus socis de govern, segur que sabran aconsellar-la sobre com seguir endollada a un o altre càrrec amb el sou corresponent.

Una pista, si tira cap a l’esport, sembla tenir feina assegurada, Trunó, Alcober o l’ex conseller socialista i veí del carrer Sant Antoni, Albert Soler (ex secretari d’Estat de l’esport i actualment director de relacions institucionals del FC Barcelona), en són bon exemple. Sinó, l’actual regidora sempre pot tornar a la seva feina anterior, en el camp de la cooperació internacional amb el desenvolupament. El temps dirà.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *