Hostels vingueren que de casa ens tragueren


La frase feta diu que “hostes vingueren que de casa en tragueren”, i raó no li en falta. La seva versió actualitzada fa referència a com el turisme i les seves múltiples expressions expulsa cada dia a més gent de casa seva, ja sigui perquè el preu de l’habitatge s’enfila pels núvols conseqüència directa del boom especulatiu amb finalitats turístiques. Habitatges on fins fa quatre dies hi vivia una família, ara es lloga per setmanes a turistes, allà on un PERI deia que s’havia de fer habitatge ara hi faran un hotel, o allà on hi ha gent amb contracte de lloguer, demà pot ser un edifici de pisos de luxe. 

Però no és l’única manera d’expulsar gent de casa seva, el treball assalariat de misèria, la pobresa assalariada, com la que representen les Kelly, o tantes altres professions vinculades al turisme i hosteleria, fan que un o dos sous en la majoria de casos no faci possible pagar un lloguer a la ciutat del be comú.

Aquestes i altres problemàtiques i solucions seran objecte de debat i proposta els propers dies 24 i 25 de març a Can Batlló dins les jornades organitzades per la plataforma “Fem front al turisme“. Divendres a partir de les 18:00 i dissabte a les 16:00 xerrades, tallers i vídeo-fòrum per a poder des dels barris contrarestar les envestides del gremi hoteler i una administració que amplia terrasses i places turístiques en una ciutat on encara hi ha més de 70 hotels en construcció malgrat la moratòria.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *