Endavant publica la Tanyada


L’organització de l’esquerra independentista amb seu al Casal Jaume Compte del barri ha publicat fa pocs dies el número 14 de la seva revista. 28 pàgines on s’aborden diferents qüestions centrals dels debats al sí de l’esquerra independentista.

L’editorial titulada “Som esquerra independentista” on posen de relleu la importància del moviment, en un moment clau en el que l’expressió electoral -La CUP- entoma les contradiccions i te paper determinant de la política autonòmica catalana. Recordant que l’esquerra independentista va ser i és el motor d’aquesta eina electoral, i que avui per avui l’esquerra independentista és “l’única que segueix plantejant una alternativa política que pot donar resposta a l’opressió nacional i social contra el nostre poble”. Finalment l’editorial referma el seu compromís amb la CUP i les eines de coordinació i intervenció política del moviment.

Les pàgines 4 i 5 se centren en la lluita de la PAICAM, espai de lluita d’un dels sectors socials més desafavorits. Dones, en treballs precaris i malaltes que planten cara a l’administració i lluiten per ser reconegudes en les seves malalties professionals davant d’un sistema sanitàri que les retorna al seu lloc de treball i es nega a reconeixer-les com a malaltes amb dret a la baixa laboral. De l’article se´n desprenen 6 lliçons que la lluita de les dones de la PAICAM donen a la classe treballadora.

El dossier central, que ocupa 14 pàgines analitza la crisi política de l’estat espanyol i els Països Catalans, primer amb un anàlisi de conjuntura pel 2017, desprès analitzant la crisi capitalista avui, per desprès desglossar territorialment la situació a Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Rdiografies per entendre el moment històric i les oportunitats plantejades en cada lloc per a vertebrar l’alliberament dels Països Catalans sota dominació espanyola.

A l’apartat internacional, l’organització independentista valora el paper de Syriza i el procés a Grècia, dos anys després de l’accés al govern. Breu repàs de la seva configuració interna, síntesi del programa electoral del seu ascens, gir a la dreta post victòria electoral de 2015, o la manca d’alternatives al pagament del deute i crítica als negociadors grecs davant el deute son algunes claus que s’hi descriuen. La manca de sobirania dels estats dins la UE, i el miratge d’una Unió Europea progressista senyala el problema de fons. La refundació de la social-democràcia arreu d’Europa (amb Podemos i les seves marques electorals) en son un exemple de com d’imprescindible es fa dotar-se en un programa revolucionari.

El darrer article, titulat “Debat obert, crisi, estratègia, programa” desgrana el moment en el que ens trobem i la necessitat de dotar de programa revolucionari el projecte polític d’alliberament dels Països Catalans, allunyant-se dels cants de sirena interclassistes del sobiranisme (a Catalunya) o de la manca d’estratègia rupturista de l’espai dels Comuns.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *