Informe sobre l’estat dels preus de l’habitatge als barris de Sants [abril 2017] 2


Primers dies d’abril i l’informe trimestral d’Endavant sobre l’habitatge truca a la porta, puntualment. Un com més l’organització independentista analitza els preus de lloguer, venda i pis compartit als barris de Sants, Hostafrancs, Badal i La Bordeta, i un cop més les xifres parlen per si soles, augments considerables en 9 dels 12 valors estudiats respecte l’informe del mes de gener, i una pujada global del 16 % respecte agost de 2016.

L’informe complet sobre habitatge el podeu descarregar a la web de l’organització, i del qual n’hem tret alguns extractes, o dades rellevants.

El preu del metre quadrat de lloguer a Badal és de 13.36€, a Hostafrancs de 14.53 €, Sants 14.99 € i la pujada més gran la fa La Bordeta amb 15.53€.

Pel que fa al preu del metre quadrat de compra està a 3380€ a Badal, a 3489€ a La Bordeta, 3619€ a Hostafrancs i 3945€ a Sants. 

El preu de les habitacions o pisos compartits és de 342€ a Badal, 370 a La Bordeta, 458 a Sants i 484 a Hostafrancs. 

A part de desxifrar el preu del metre quadrat de cada barri, l’organització apunta alguns factors determinants. Cada dia es fa més evident que el turisme ha esdevingut un dels motius inflacionistes de l’habitatge, ho és degut en part a l’aparició de mecanismes de suposada economia col·laborativa com AirBnB, i que en realitat fan servir la coartada social per a finalitats especulatives.

A la darrera part de l’informe, apunten les mancances del govern municipal en qüestions referents a l’habitatge com la manca de parc públic d’habitatge social.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “Informe sobre l’estat dels preus de l’habitatge als barris de Sants [abril 2017]